Kraljevo kao centar atletskog sjaja – Prvenstvo Srbije za seniore

Svečano otvaranje Prvenstva Srbije u atletici koje se ove godine održava u Kraljevu upriličio je Slobodan Branković, direktor Srpskog atletskog saveza. On je istakao kako će navijači imati veliku čast da gledaju najbolje srpske atletičare pred najveće atletsko takmičenje.

– Još jednom hvala gradu i atletskom klubu koji podržavaju savez i celo takmičenje ovde u Kraljevu. Ono što bih želeo da vama kažem je da imate privilegiju da prvi vidite vicešampione Evrope iz Rima, Angelinu Topić i Adrianu Vilagoš i sve one koji su bili učesnici šampionata Evrope. Svim atletičarima, trenerima, sudijama, tehničarima i ostalima želim srećna dva dana, svima koji su blizu normi za OI da ih ispune i srećni odu iz Kraljeva. Otvaram šampionat za seniore i seniorke i još jednom svima srećno – rekao je Branković.

Na ovom takmičenju učestvovaće i Angelina Topić i Adriana Vilagoš, kao i drugi kvalitetni srpski atletičari. Tokom dva dana u Kraljevu gledaćemo skoro sve najbolje što naša zemlja može da ponudi “kraljici sportova”.

Atletičar Jedinstva iz Surčina, Armin Sinančević je rezultatom od 20.87 metara bio ubedljivo prvi i tako odbranio titulu šampiona naše zemlje. On je do tog rezultata došao u poslednjoj seriji i na kraju završio iznad dvojice kolege iz OAK-a. Asmir Kolašinac je sa 18.82 metara osvojio srebro, najverovatnije poslednji put u karijeri na državnom šampionatu, pošto je u Rimu na Evropskom prvenstvu najavio kraj karijere. Dino Tumbul iz istog kluba je zauzeo treće mesto i okitio se bronzanom medaljom sa 17.90 metara.

Najuzbudljiviji deo takmičenja prvog dana Prvenstva Srbije u atletici u Kraljevu bile su trke na 100 metara u kojima su do zlatnih medalja došli Aleksa Kijanović iz OAK-a i Milana Tirnanić iz pančevačke Panonije. Oba nadmetanja bila su izuzetno zanimljiva i dinamična, što posebno važi za nadmetanje momaka. Gledaocima na stadionu i kraj malih ekrana priredili su jednu od najbržih trka ikada na ovoj distanci, pa je tako palo i nekoliko ličnih rekorda. Aleksa je sa 10.41 sekundi imao svoj najbolji rezultat ove sezone i to nakon debija na Evropskom prvenstvu. To je njegova deveta titula državnog šampiona.

Nikola Kovačević iz Crvene zvezde oborio je lični rekord sa 10.56 i osvojio srebrnu medalju, dok je do bronze došao Marko Radosavljević iz OAK Ćuprija, rezultatom 10.62.

Milana Tirnanić je u vrlo neizvesnoj trci bila uspešnija od dve koleginice iz državne štafete i vremenom od 11.39 postavila drugi rezultat karijere i osvojila zlatnu medalju. Ivana Ilić iz Partizana je nakon učešća u dve discipline u Rimu došla do srebra sa 11.56, dok je Katarina Vreta iz OAK sa 11.63 osvojila bronzu.

Adriana Vilagoš je nakon evropskog srebra došla i do domaćeg zlata. Fenomenalna bacačica koplja je hicem od 60.46 metara u trećoj seriji zauzela vođstvo i više ga nije ispuštala i pored vrlo dobre konkurencije. Nije daleko od nje bila ni Marija Vučenović, koja je u poslednjem bacanju došla blizu Adriane, ali je rezultatom od 59.48 metara na kraju osvojila srebro. Pored njih dve, treća učesnica Evropskog prvenstva u Rimu Ivana Đurić takođe je završila na podijumu. Atletičarka Crvene zvezde je završila iza članica TSC-a i Vojvodine rezultatom od 54.35 metara.
Luka Bošković iz Atletskog kluba Top Jump pobedio je u skoku udalj rezultatom 7.99 m, srebro je osvojio Marko Vlahović ( ZAK) sa 7.71 m, dok je Lazar Anić (RKG) zauzeo treće mesto sa 7.64 m.

Drugi dan Prvenstva države počinje bacanjem kugle za seniorke od 16 časova, a takmičenje možete pratiti na kanalima Arene Sport.

Dunav osiguranje je zvanično osiguranje Srpskog atletskog saveza, dok je kompanija Superbet generalni sponzor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Statistika u Nacionalnom sportu RS

Kalendar Takmičenja 2024

Publikacija SAS 2023

Razno

  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • hbc-ns

Medijski prijatelji SAS

  • Baner
  • Radio S
  • Radio S