Kou hvalio Srpski atletski savez: “Znamo da smo ovde u sigurnim rukama”

Srbija i Beograd će u subotu ponovo biti epicentar svetske atletike organizacijom Svetskog prvenstva u krosu, koje će biti održano u Parku prijateljstva na Ušću!

Tom prilikom održana je i konferencija za medije na kojoj su se javnosti obratili predsednik Srpskog atletskog saveza (SAS) Veselin Jevrosimović,  gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić i predsednik Svetske atletske federacije Sebastijan Kou.

– Velika nam je čast da je Beograd četvrti put domaćin jednog ovako velikog takmičenja. Nadamo se, i kandidati smo za Evropsko prvenstvo 2028. godinu. Želim svima da poželim lep boravak u Beograd. Nadam se da će naša federacija da uradi sve što je neophodno kao i do sada. Imaće našu pomoć. Hvala što ste me pozvali da u našoj kući budem vaš gost. Puno sreće na trci – rekao je Šapić na početku obraćanja.

Potom se javnosti obratio i Sebastijan Kou koji se i te kako zahvalio Srpskom atletskom savezu i njegovom predsedniku Veselinu Jevrosimoviću, kao i državi Srbiji što je Beograd postao važan centar kada je u pitanju atletika, dok je prvi čovek SAS-a  poručio:

– Čast mi je i zadovoljstvo da mogu da pozdravim gradonačelnika Aleksandra Šapića, kao i atletsku legendu i predsednika Svetske atletike Sebastijana Koua. Srbija je jedina zemlja u svetu koja je dobila organizaciju dva Svetska prvensta u poslednje dve godine. Ne sumnjam da će i ovo biti proglašeno kao jedno od najbolje organizovanih. U Beograd je pristiglo više od 500 atletičara. Preko 50 zemalja je otkupilo direktan TV prenos i Beograd i Srbija će biti centar dešavanja u svetu. Hvala svima onima koji su pomogli organizaciji, hvala predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, Vladi Srbije, gradu Beogradu, domaćim sponzorima kompaniji Dunav osiguranje i VODAVODA. Hvala i Svetskoj atletici koja nam je ukazala poverenje da organizujemo jedno ovako takmičenje. Hvala puno i uživajte – poručio je Jevrosimović.

Podsetimo, predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas Sebastijana Koua i predsednika Evropske atletske federacije Dobromira Karamarinova, sa kojima je razgovarao o širokom spektru pitanja vezanih za budućnost atletike i njen dalji razvoj u Srbiji.

Sastanku su takođe prisustvovali i ministar sporta Zoran Gajić, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković i predsednik Srpskog atletkog saveza Veselin Jevrosimović.

Predsednik Svetske atletske federacije Sebastijan Kou pohvalio je Srpski atletski savez (SAS) i njegovo rukovodstvo na čelu sa Veselinom Jevrosimovićem, te poručio da je Beograd postao grad koji cela atletika širom sveta i te kako poznaje!

Kou je bio gost na konferenciji za medije povodom Svetskog prvenstva u krosu, a tom prilikom je rekao:

– Pre svega hvala što ste nas ugostili u domu. Veoma smo zahvalni. Želim odmah da kažem najbitniju stvar, drago mi je što je veliki broj atletičara ovde. Pre više godina sam video šta ste uradili, znam da dolazak na pres konferenciju usred takmičenja nije baš pravo mesto gde ste umom, ali je važno da se proširi poruka. A poruka je da se često ovakve discipline povremeno previde, ali ona ima integralni značaj za atletičare. Hvala svima što ste ovde, što ste oduzeli sebi malo vreme rehabilitacije i odmora. Posebno sam počastvovan što sam ovde kao predsednik svetske atletike, na drugom događaju ove godine. Imali smo Svetsko prvenstvo u Glazgovu, drago mi je da je Dobromir ovde i drago mi je zbog drugog prvenstva ovde u Beogradu, koji je grad koji mi postaje sve poznatiji. Grad je koji cela atletika dobro poznaje, a to nije slučajnost, već zbog izvanrednog Saveza ovde – rekao je Kou i dodao:

– Želim da zahvalim veoma dobrom prijatelju Vesi, hvala ti na svemu tome. Takođe imamo i političku podršku predsedništva ove zemlje i to je veoma važno. Radujem se ovom događaju jer sam svestan da smo dali Beogradu veoma kompaktan vremenski rok da ostvari ovo prvenstvo. Bilo je diskutovano nedavno u Budimpešti sa predsednikom Vučićem. Obavezanost je bila momentalna, a naša mogućnost da budemo ovde sa preko 50 zemalja i 500 atletičara za tako kratko vreme da se sprovede govori nam da se čuda događaju. Radujem se vašem performansu sutra. Gledaćete ovo kao platformu za Olimpijske igre koje su za par meseci. Ovo je put koji je veoma unikatan. Verujem da će gledaoci uživati i širiti poruku. Beograd se već sada postavio kao veliki grad za svetsku atletiku, kako za Evropu tako i svet. Sigurno će tako biti i u budućnosti, volimo ambiciozne ljude, zato smo ovde. Uživaćemo narednih dana u divnom gradu i vašoj gostoprimivosti koju ste nam uvek dali. Hvala vam svima.

Na pitanje zašto se stalo vraća u Beograd, Kou je rekao:

– Zato što stvarno volimo da budemo ovde. Gledajte, Beograd se uvek prijavljivao i pokazivao interesovanje. Ne volimo da budemo ovde zbog restorana i dobrih prijatelja. Postoji razlog za tako nešto. Federacija je svetske klase, političari zemlje ulažu u sport. Kada imate tako nešto i sjajnu komunu i volontere morate doći u Beograd. To je veoma lako odlučiti. Ali znamo da kada smo ovde da smo u sigurnim rukama. Šampionat sutra će biti odlična prilika da se dokaže to za ovu zemlju.

Prisutnima se obratila i PR atletskog saveza Katarina Stevanović:

-Velika Čast i privilegija je biti deo organizacije koja se može pohvaliti time da je za kratko vreme u prethodnih 11 godina organizovala Evropsko prvenstvo u krosu , kao i Evropsko, Svetsko dvoransko prvenstvo, a sada u rekordom vremenu – Svetsko prvenstvo u krosu. Naš tim je isti godinama unazad, i mislim da je osim velikog rada koji je iza svih nas to ključ svega sto smo uspeli da postignemo, kao što i kažu, ono sto je dobro, ne treba menjati. I za kraj, puno sreće svim takmičarima sutra u ime cele organizacije Svetskog prvenstva u krosu.

VODAVODA je zvanična voda Svetskog atletskog prvenstva u krosu Beograd24.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kalendar atletskih takmičenja izvan stadiona u Republici Srbiji u 2023. Godini

Statistika u Nacionalnom sportu RS

Kalendar Takmičenja 2024

Publikacija SAS 2023

Razno

  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • hbc-ns

Medijski prijatelji SAS

  • Baner
  • Radio S
  • Radio S