Vučić ugostio predsednike Svetske i Evropske atletske federacije

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić u zgradi Generalnog sekretarijata na Andrićevom vencu u Beogradu ugostio je najvišu delegaciju svetske, evropske i srpske atletike. Prvi čovek Srbije razgovarao je sa predsednikom Svetske atletske federacije Sebastijanom Koom, predsednikom Evropske atletske federacije Dobromirom Karamarinovim, predsednikom Srpskog atletkog saveza Veselinom Jevrosimovićem i direktorom saveza Slobodanom Brankovićem.

Na sastanku je otvoren širok spektar pitanja vezanih za budućnost „kraljice sportova“ i njen dalji razvoj u našoj zemlji. Ostvrnuli su se na protekla takmičenja kojima se ponosi i Srbija i ceo atletski svet, kako sa Evropskim dvoranskim šampionatom 2017. tako i Svetskim dvoranskim prvenstvom koje je održano 2022. u beogradskoj Areni koje je ocenjeno kao najbolje dvoransko atletsko takmičenje do sada u istoriji.

– Srećan sam što mogu da vas ugostim pred ovo veliko takmičenje sutra. Imaćemo još mnogo ulaganja u atletski sport i mislim da će se to vratiti kroz dobar i zdrav duh. Hvala što uvek rado dođete u našu zemlju i pokazujete poštovanje prema našoj zemlji. Hvala vam još jednom – rekao je Vučić.

Srbija će koliko sutra ponovo biti epicentar svetske atletike organizacijom Svetskog prvenstva u krosu koje će biti održano u Parku prijagteljstva na ušću dve reke koje krase srpsku prestonicu, ušću Save u Dunav.

Srbija nastavlja sa organizacijama najvećih sportskih svetskih i evropskih prvenstava, čime temelji svoju poziciju među liderima u ovoj oblasti rada, života i poslovanja.

U razgovoru sa Karamarinovim, predsednik Vučić dao je obećanje da će radovi na nacionalnom Atletskom stadionu, početi već do kraja ove godine, a završetak radova se očekuje 2027.godine, kada će Srbija moći da se kandiduje i za Svetska i Evropska prvenstva na otvorenom.

„Srbija je zemlja sporta, ali i zemlja sjajan domaćin svim sportskim radnicima i prijateljima sporta na planeti. Naše gostoprimstvo je čuveno i o tome pruča ceo sportski svet. U atletici važimo za omiljenu destinaciju, zato i ne čudi što ćemo na Svetskom prvenstvu u krosu imati planetarne asove, olimpijske šampione i gledati ih u borbi za novu medalju koju će poneti upravo iz našeg glavnog grada. Ni jedna zemlja u regionu u oblasti sporta i atletike nije imala takvu podršku Vlade, kao naša zemlja i mi smo na svemu što je urađeno i učinjeno beskrajno zahvalni predsedniku Vučiću i svim ljudima iz njegovog tima koji stoje iza nas i naše borbe za procvat i prosperitet srpske atletike koja širom meridijana uživa veliki respekt“ – rekao je Slobodan Branković. 

Takođe, samo Kou se zahvalio predsedniku Vučiću zbog toga što prepozaje značaj atletike i pomaže razvoju iste.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kalendar atletskih takmičenja izvan stadiona u Republici Srbiji u 2023. Godini

Statistika u Nacionalnom sportu RS

Kalendar Takmičenja 2024

Publikacija SAS 2023

Razno

  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • hbc-ns

Medijski prijatelji SAS

  • Baner
  • Radio S
  • Radio S