MILICA GARDAŠEVIĆ ŠESTA NA SVETU

Srpska atletičarka Milica Gardašević zauzela je šesto mesto na Svetskom prvenstvu u dvorani u Glazgovu, najdaljim skokom od 6.74 m.

Milica je ovaj skok zabeležila u četvrtoj seriji, da bi nakon njega bila na trećoj poziciji, medjutim u četvrtoj seriji tri takmičarke su je prestigle, te je naša atletičarka na kraju ipak bila šesta.

Šteta za Milicu, bila je tako blizu medalje, imala ju je u džepu, ali je zbog četiri centimetra pala skroz na šeto mesto, čime je napravila i najbolji rezultat u karijeri na Svetskom prvenstvu u dvorani u svojoj karijeri, pošto je u Beogradu na prethodnom bila deveta.

Tara Davis-Woodhall osvojila je zlatnu medalju skokom od 7.07 m, dok je srebro pripalo Monae Nichols sa 6.85 m, a bronzu je osvojila, Fatima Diame sa 6.78 m.

Ona je nakon uspeha karijere na Svetskim prvenstvima iznela svoje utiske.

– Kul. Nije sjajno, nije idealno naravno,ali nije loše. Biti šesti na svetu nije najgora stvar. Zapravo, ovo je bilo moje prvo seniorsko finale na Svetskim prvenstvima, i moj najbolji rezultat u sezoni, 6.74. Bronzana medalja je bila 6.78, tako da smo se baš borile za tu bronzu. Šta sad… Šta je, tu je. Svakako lep kraj sezone, i neka dodatna motivacija za pripremni period. Ima tu naravno stvari o kojima treba da pričam sa timom, da se popravi. Svakako je tu bilo sitnih grešaka, ali o tome nećemo sad – počela je Gardaševićeva.

Kako sama kaže, značiće joj ovo iskustvo…

– Svako iskustvo znači, to je činjenica. Nadam se da će značiti mnogo, nećemo uzimati veliku pauzu, to jest, ja, nego ću krenuti vrlo brzo pripremni period, pošto će letnja sezona zaista biti baš dugačka. Imamo Evropsko prvenstvo, imamo Olimpijske igre, na kojima se nadam da ću beležiti još bolje rezultate, tako da, idemo dalje. 

Što se ciljeva za naredni period tiče…

– Ja mislim da ptice na grani znaju odgovor na ovo pitanje. Neću ga menjati, tako da, uvek očekujem od sebe da dam svoj maksimum. Danas je to bilo 6.74, nadam se da će na leto to biti malo dalje… U svakom slučaju, svi mi treniramo za visok plasman, i za dalek rezultat, i za to se uvek borim, tako da, videćemo – podvukla je Milica.

Debitantkinja na Svetskim prvenstvima Milica Emini nije uspela da se plasira u polufinale dvoranskog šampionata u Glazgovu pošto je svoju kvalifikacionu grupu završila na poslednjem mestu.

Ona je dobro započela trku, ali je na polovini ipak zaostala i sa vremenom 8.31 bila osma, sa 21 stotinkom zaostatka za prvom iznad crte.

U polufinale su išle po tri najbolje iz svake od šest grupa, uz šest najboljih takmičarki po vremenu koje su ostale ispod crte.

U izjavi za Telegraf posle trke saznali smo da je Milica neposredno pred put u Glazgov doživela nezgodnu povredu.

– Jako sam srećna što sam ovde, žao mi je što nisam uspela da istrčim lični rekord i prođem dalje u polufinale, ali nažalost par dana pre puta povredila sam se na treningu. I dalje me boli neki mišić na levoj nozi. Nisam mogla da se odgurnem sa noge, probala sam sve što mogu, od terapija do nekih vežbi, ali očigledno nisam uspela da se oporavim tačno na vreme.

FOTO: MARKO JOVANOVIĆ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kalendar atletskih takmičenja izvan stadiona u Republici Srbiji u 2023. Godini

Statistika u Nacionalnom sportu RS

Kalendar Takmičenja 2024

Publikacija SAS 2023

Razno

  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • hbc-ns

Medijski prijatelji SAS

  • Baner
  • Radio S
  • Radio S