Angelina Topić peta na svetu – Elzan Bibić bez finala

Četvoro srpskih atletičara predstavlja našu zemlju na Svetskom prvenstvu u dvorani u Glazgovu, dvoje ih je nastupalo prvog takmičenja.

Angelina Topić zauzela je peto mesto u skoku uvis sa preskočenih 1.92 m.

Prve kandidatkinje za podijum Jaroslava Mahučik i Nikola Olislegers su takmičenje započele tek od 1.92 odnosno 1.88, dok je Amerikanka Vašti Kaningem odustala, pa se na starti u nadmetanja pojavilo ukupno deset takmičarki.

Uspešno je rekorderka države započela takmičenje sa prve visine i preskočila 1.84 metra iz prve.

Na 1.88 je bilo malih poteškoća, pa je Angelina iz druge uspela da se domogne sledeće visine.

Ipak, u nastavku Agnelina nije preskočila 1,95 iz prvog pokušaja, te je odmah napala 1,97. Međutim, i na toj visini dva puta je oborila, te je takmičenje završila kao peta na svetu.

U izjavi posle takmičenja Angelina je istakla da je zalet morala da redukuje zbog samog toka takmičenja i dvorane.

– Utisci su okej, šta da kažem, jednostavno mora da se slegne još malo iz razloga što je skok uvis brutalna disciplina, išli smo zaista na sve ili ništa. Imala sam dosta problema sa zaletom zato što jer imam dugačak zalet koji se nije poklopio sa ovom dvoranom, dužina sa koje se zalećem je bila kratka za mene. Morala sam da krećem iz druge, treće staze, pa sam sam morala da idem iz nagiba i tu sam morala da se snađem i trke su tekle tako kako su tekle.

Dodala je da nije bilo sreće i da se išlo na sve ili ništa.

– Dok se takmičim, dok skačem nekako mozak pošaljem na pašu, tako da sada nisam mnogo rečita. Jednostavno nisam imala sreće. Kao što ste videli propustila sam visinu 195 i stavila sam odmah na visinu svog rekorda i… Mislim videćete snimak, baš sam što se kaže rušila čarapom. Išli smo na to ili ću biti treća ili peta.

Iznela je i planove za naredni period, a glavni je vezan za Svetsko juniorsko prvenstvo.

– Znam da to mogu, drago mi je što sam u ovoj sezoni preskočila visinu svog ličnog rekorda. Ove godine me čeka mnogo takmičenja, čini mi se još tri velika, odnosno kao glavni cilj imam Svetsko juniorsko prvenstvo, zato što sam i dalje juniorka.

Pamtiće ovo takmičenje kao jedno veliko iskustvo.

– Ovo su iskustva koja su jako vredna, sada ću videti šta treba da promenim, šta je trebalo da bude drugačije da ishod sledeći put ne bude ovakav. I da bude šta je tu je, to je život, to je sport.

Na kraju je Topićeva rekla da je Božja volja sam tok ovog takmičenja i da je zadovoljna što se polako penje.

–  Božja je volja, nekada će se desiti, nekada neće da se desi. Možda baš sledeći put bude. Meni je odgovaralo, taman posla da sam razočarana, hvala Bogu da sam došla do ovde, peto mesto na Svetskom prvenstvu je vau. Prošle godine zauzela sam šesto mesto mislim, sedmo. Polako se penjemo gore, i nadam se da ću i ja uskoro da se nađem na podijumu.

Elzan Bibić nije uspeo da se plasira u finale trke na 1500 m, nakon što je trku završio kao četvrti u grupi , vremenom od 3:39.98. Ipak, ovim rezultatom, Bibić je postavio najbolji lični rezultat ove sezone.

Bio je Elzan i prvi u jednom momentu trke, ali nije uspeo da izdrži u tom tempu do kraja.

Milica Emini takmičiće u kvalifikacijama trke na 60 m prepone, 3.marta od 11.30h, dok će Milica Gardašević skakati u finalu skoka udalj u nedelju od 20.15h.

Foto: Marko Jovanović / Telegraf

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kalendar atletskih takmičenja izvan stadiona u Republici Srbiji u 2023. Godini

Statistika u Nacionalnom sportu RS

Kalendar Takmičenja 2024

Publikacija SAS 2023

Razno

  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • hbc-ns

Medijski prijatelji SAS

  • Baner
  • Radio S
  • Radio S