Srbija spremna za Svetsko atletsko prvenstvo: Devetoro atletičara predstavlja zemlju na  takmičenju u Budimpešti!

Svetsko atletsko prvenstvo za seniore i seniorke ulazi u završnu fazu priprema, a Srbija je ponosno objavila svoj tim od devetoro izuzetno talentovanih atletičara koji će braniti boje zemlje na ovom prestižnom događaju. Prvenstvo će se održati od 19. do 27. avgusta u prelepom okruženju Budimpešte, a svi pogledi će biti usmereni ka izvanrednim atletičarima iz više od 200 zemalja širom sveta.

Naša zemlja ima razloga za ponos, jer su se kroz oštru konkurenciju izdvojili vrhunski atletičari i atletičarke, spremni da se suoče sa najboljima na globalnoj sceni. U disciplini skoka udalj, Srbiju će dostojno predstavljati Ivana Vuleta i Milica Gardašević, dok će Angelina Topić pokazati svoje veštine u skoku uvis u ženskoj konkurenciji. Muški skok uvis poveren je Slavku Steviću, koji je spreman da se suoči s najvišim izazovima.

U skoku udalj, Srbija će imati dve atletičarke, Ivanu Vuletu i Milicu Gardašević, u skoku uvis takmičiće Angelina Topić u ženskoj konkurenciji, dok će u muškoj skakati Slavko Stević. U bacanju koplja, takođe ćemo imati dve takmičarke, Adrianu Vilagoš i Mariju Vučenović, kao i u bacanju kugle, Asmira Kolašinca i Armina Sinančevića. Elzan Bibić trčaće na 1500 m.

Bacanje koplja donosi dodatnu uzbuđenost jer će naša zemlja imati dve izvanredne takmičarke, Adrianu Vilagoš i Mariju Vučenović, spremne da izmere svoje snage s ostalim svetskim snagama. Takođe, Asmir Kolašinac i Armin Sinančević će se takmičiti u bacanju kugle, donoseći dodatnu napetost i nadu za odlične rezultate.

Jedan od naših najbržih trkača, Elzan Bibić, suočiće se s izazovom trke na 1500 metara, spremajući se da pokaže svoju izdržljivost i brzinu.

Prvi dan takmičenja, 19. avgust, donosi uzbuđenje s prvim kvalifikacijama u bacanju kugle već od 10.30 časova. Kasnije tog dana, iste discipline, ali u finalu, obećavaju pravu sportsku atrakciju, zakazanu za 20.35 časova. Takođe, skok udalj će doživeti svoje kvalifikacije u 12.25 časova, dok će trka na 1500 metara biti izazovna, a kvalifikacije su u 19 časova.

Srbija je spremna za atletski spektakl u Budimpešti, sa svojim izuzetnim atletičarima koji će dati sve od sebe da ostvare izvanredne rezultate i donesu radost svojoj zemlji. Navijamo za naše atlete i atletičarke dok se suočavaju s najvećim izazovima na svetu!

Prenos takmičenja biće na kanalu Radio-televizije Srbije (RTS) kao i na kanalima Eurosporta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Statistika u Nacionalnom sportu RS

Kalendar Takmičenja 2024

Publikacija SAS 2023

Razno

  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • hbc-ns

Medijski prijatelji SAS

  • Baner
  • Radio S
  • Radio S