Stručni seminar za trenere u Beogradu

U protekla tri dana, održali su se seminari na temu planiranja trenažnog procesa, razvojnog puta od amaterskih do profesionalnih sportista, od klupskih do nacionalnih trenera, a takođe i samoj filozofiji treninga koja je važna za trenere svih kategorija. Predavač je bio Laurent Meuwly, trener švajcarskog porekla koji trenutno radi kao glavni trener za kratke i duge sprinteve za reprezentaciju Holandije. Laurent je u proteklih 10 godina trenirao osvajače medalja sa velikih takmičenja (evropskih i svetskih prvenstava, a takođe i Olimpijskih medalja), i trenutno ih broji preko 30 u svojoj kolekciji.

Na ovim seminarima je prisustvovalo blizu 50 trenera iz srpske atletike, koji su pomno slušali Laurentova predavanja, postavljali pitanja a takođe bili prisutni na demonstracijama treninga za sprint i prepone.

Laurent je takođe, u društvu sportskog direktora SAS-a Mihaila Dudaša, posetio državno prvenstvo za pionire u Sremskoj Mitrovici, a pored svih navedenih aktivnosti, prisustvovao i na sednici stručnog saveta SAS-a gde je sa članovima diskutovao o mogućim načinima razvoja sprinterskih i štafetnih disciplina.

“Izuzetna mi je čast što sam, već posle par meseci obavljanja pozicije sportskog direktora SAS-a, imao priliku da prvo posetim Laurenta u Papendal centru u Holandiji, koji smatram za jednim od najboljih sportskih centara na svetu,  a potom budem koordinator ove radionice koja je, po mom mišljenju, protekla odlično. Imali smo priliku da naučimo svi nešto o pristupu kreiranja treninga, organizaciji pripreme za takmičenja, specifičnije stvari za sprint i prepone a takođe smo na kraju i sa stručnih savetom diskutovali na temu sprinta i štafeta. Smatram da će Laurentovo prisustvo imati sjajan efekat na naše trenere i da će se to pokazati na rezultatima u bližoj budućnosti.

S obzirom na to da je ovaj projekat podržan od strane OKS-a i MOK-a u saradnji sa Srpskim atletskim savezom, ovo neće biti jedina poseta Laurenta. Čekaju nas posete tokom jula, septembra i oktobra, Zoom sesije za naše trenere i atletičare, a takođe i njegov konstanti monitoring izabranih trenera kojima su fokus sprinterske i štafetne discipline”,rekao je sportski direktor Mihail Dudaš.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kalendar atletskih takmičenja izvan stadiona u Republici Srbiji u 2023. Godini

Statistika u Nacionalnom sportu RS

Kalendar Takmičenja 2024

Publikacija SAS 2023

Rezultati po starosnim kategorijama 2023

Razno

  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • hbc-ns

Medijski prijatelji SAS

  • Baner
  • Radio S
  • Radio S