Prvenstvo Srbije na 10 km na putu

Pobede Đure Borbelja, Nore Trklja Boca i Konstantina Šimića

U Vrbasu je pod pokroviteljstvom Srpskog atletskog saveza (SAS), u tehničkoj organizaciji Vrbaškog atletskog kluba i uz podršku Opštine Vrbas, u okviru međunarodne trke „3. Vrbaške trke“, održano pojedinačno Prvenstvo Srbije na 10 kilometara na putu za seniore, seniorke i starije juniore.

U konkurenciji seniora trijumfovao je član Atletskog kluba Apatin Đuro Borbelj sa rezultatom 31 minut i 36 sekundi, ispred člana AK Jedinstvo Surčin Marka Rankovića (32:47), treće mesto i bronzanu medalju osvojio je član AK Spartak Subotica Bela Nađgelert (33:09).


U ženskoj konkurenciji pobedu je ostvarila članica AK Crvena Zvezda Beograd Nora Trklja Boca (36:47), drugo mesto osvojila je članica AK Inđija Katarina Pohlod (37:50), dok je bronzano odličje osvojila članica AK Srem Sremska Mitrovica Jovana Šubatlija (38:23).
U konkurenciji starijih juniora pobedu je izvojevao član AK Apatin Konstantin Šimić (36:14), ispred dva predstavnika AK Dinamo Pančevo drugoplasiranog Bogdana Jelače (36:17) i trećeplasiranog Luke Gligorića (39:11).


Takmičenje je realizovano na izmerenoj i sertifikovanoj stazi od strane oficijelnog merioca Svetske atletike i AIMS, takmičari i takmičarke su trčali četiri istovetna kruga po 2,5 kilometara. Staza je u potpunosti ravna bez visinske razlike.

Izjava Đure Borbelja, seniorskog prvaka Srbije: Izuzetno sam zadovoljan ostvarenim rezultatom i osvojenom još jednom titulom prvaka Srbije u 2023. godini, ovo mi je druga titula za kratko vreme posle ostvarene pobede na Prvenstvu Srbije u maratonu. Staza u Vrbasu je ravna, brza i omogućava ostvarivanje dobrih rezultata. Želim da se zahvalim Atletskom klubu Apatin i svim članovima koji su danas bili podrška. Čestitao bih organizatoru na dobro pripremljenoj stazi i na realizaciji prvenstva.

Izjava Nore Trklja Boca, seniorske prvakinje Srbije: Prezadovoljna sa rezultatom i titulom šampiona Srbije. Od starta sam osetila neverovatnu lakoću u nogama, tako da sam čak i na silu kočila, da ne bi kasnije imala poteškoća. Zaista sam uživala u trci, staza je brza i dinamična, s obzirom da se trče četiri kruga. Sledeća planiran trka je 10 kilometara u Beču, koja će biti održana 4. juna 2023. godine.

Sava osiguranje je zvanično osiguranje Srpskog atletskog saveza.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kalendar atletskih takmičenja izvan stadiona u Republici Srbiji u 2023. Godini

Statistika u Nacionalnom sportu RS

Kalendar Takmičenja 2024

Publikacija SAS 2023

Razno

  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • hbc-ns

Medijski prijatelji SAS

  • Baner
  • Radio S
  • Radio S