POJEDINAČNO PRVENSTVO SRBIJE 10 KILOMETARA NA PUTU VRBAS

U subotu 13.05.2023. godine, pod pokroviteljstvom Srpskog atletskog saveza (SAS), u tehničkoj organizaciji Vrbaškog atletskog kluba i uz podršku Opštine Vrbas,  u okviru međunarodne trke  „3. Vrbaške trke“, održaće se pojedinačno Prvenstvo Srbije na 10 kilometara na putu u konkurenciji seniora, seniorki i starijih juniora.

Na startu će se pojaviti 27 seniora i 13 seniorki i 4 juniora iz 17 atletskih klubova članica Srpskog atletskog Saveza, na startu će se pojaviti odlični trkači, u ženskoj konkurenciji za medalje će se boriti Nora Trklja Boca, Katarina Pohlod, Jovana Šubatlija, Irena Ranković, Danijela Barać, Čila Bognar na startnoj listi nalazi se i naša najbolja dugoprugašica Olivera Jevtić čiji je nastup pod znakom pitanja, u muškoj seniorskoj konkurenciji borba za najviši plasman biće izuzetno zanimljiva, na starnoj liniji pojaviće se Đuro Borbelj, Marko Ranković, Uroš Maksimović, Miloš Milosavljević, Janko Ureošević, Aleksandar Stajić, Miroslav Pešić, Zoran Janković, Miloš Dajević i dr, u juniorskoj konkurenciji jedan od favorita za pobedu je Konstantin Šimić ovogodišnji juniorski šampion Srbije na 10000 metara na stazi, pored koga će se na startu pojaviti Bogdan Jelačam Luka Gligorić i Albert Lerenc.

Takmičenje otpočinje ceremonijom otvaranja u 17,00 časova, posle čega će uslediti oficijelni deo prvenstva sa startom i ciljem u centru Vrbasa koji će biti označen u 17,15 časova. Takmičari će od starta do cilja u centr pretrčati 10 kilometara (4 kruga po 2,5 kilometara) na izmerenoj i sertifikovanoj stazi od strane Boruta Podgornika oficijelnog merioca Svetske atletike i AIMS.

Tehnički delegat Srpskog atletskog Saveza na prvenstvu biće Isidora Ćulibrk iz Beograda.

Izjava Samante Tot, predsednika Vrbaškog atletskog kluba i direktora takmičenja: „Vrbaški atletki klub i Opština Vrbas učinili su sve da se Prvenstvo Srbije realizuje u idealnim uslovima. Uključili smo sve svoje resurse da se po prvi put u našem gradu na najbolji način organizuje prvenstvo Srbije na 10 km na putu u okviru naše atletske manifestacije, raduje nas veliki broj kvalitetnih učesnika kojih će na našoj manifestaciji. Želim da se zahvalim Srpskom atletskom Savezu, na dodeljenom prvenstvu i nadam se da ćemo i u budućnosti sarađivati i na mnogim drugim projektima. Posebno bih istakla odličnu saradnju i podršku koordinatora Srpskog atletskog Saveza, Gorana Čegara koji je maksimalnim zalaganjem pomogao da se naša manifestacija podigne na veći nivo i nadam se da nećemo izneveriti poverenje“.

Bilten 1 možete preuzeti ovde.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kalendar atletskih takmičenja izvan stadiona u Republici Srbiji u 2023. Godini

Statistika u Nacionalnom sportu RS

Kalendar Takmičenja 2024

Publikacija SAS 2023

Razno

  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • hbc-ns

Medijski prijatelji SAS

  • Baner
  • Radio S
  • Radio S