Sjajno prvenstvo u najavi, 320 takmičara i takmičarki iz 35 klubova boriće se za titule

Grad Novi Sad ugostiće u subotu 22.10.2022. godine, najbolje kros trkače iz atletskih klubova sa cele teritorije Republike Srbije. Na startu će se pojaviti 320 takmičara i takmičarki iz 35 atletskih klubova koji će se boriti za titule najboljih u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji u 12 starosnih kategorija od mlađih pionira i pionirki do seniora i seniorki.

Pojedinačno i ekipno Prvenstvo Srbije biće realizovano na prostoru stadiona FK Borac Klisa, pokrovitelj prvenstva je Srpski atletski Savez, a tehnički organizator je Atletski klub Borac sa Klise.

Svečana ceremonija otvaranja biće realizovana u 10,30 časova uz prisustvo predstavnika Srpskog atletskog Saveza, Pokrajinskog sekeretarijata za sport i omladinu, Grada Novog Sada. Takmičenje će otvoriti pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta.

Takmičarski deo prvenstva počinje sa trkom mlađih pionirki na 1000 metara koja će startovati u 10,45 časova, poslednja trka biće trka seniora na 10000 metara koja će startovati u 14,00 časova. Završetak takmičenja i proglašenje sveukupnih ekipnih pobednik aplanirano je za 15,30 časova.

Očekuju se jako kvalitetne trke u svim starosnim kategorijama. Na startu će se pojaviti mnoga kvalitetna imena Srpske atletike: Olivera Jevtić, Elzan Bibić, Đuro Borbelj, Mitrović Milan, Raičević Nikola, Maša Rajić, Saima Murić i drugi.

Tehnički delegat Srpskog atletskog Saveza na prvenstvu biće Goran Milosavljević iz Beograda, Koordinator takmičenja ispred SAS biće Goran Čegar, dok su za suđenje na Prvenstvu Srbije zadužene licencirane sudije iz zbora atletskih sudija Novog Sada, predvođenih Biljanom Milojević. Predsednik vrhovne sudijske komisije na prvenstvu biće Milena Acić, predsednica takmičarske komisije SAS.

Izjava Goran Čegar, koordinator SAS za atletska takmičenja izvan stadiona:

Tehnički organizator Atletski klub Borac sa Klise predvođen predsednikom Danijelom Špirić pružio je maksimum u pripremi staze i kompletnog takmičenja. Takmičare očekuje lepo vreme i odličan ambijent za ostvarivanje dobrih rezultata. Staza je u potpunosti ravna, većim delom travnata, kružnog oblika u dužini od 1000 metara i koja se prostire oko glavnog terena (gde je start i cilj) i oko pomoćnog stadiona. Infrastruktura koja se nalazi na prostoru FK Borac i resursi koje poseduje AK Borac sa Klise omogućavaju da se u Novom Sadu mogu organizovati najveća kros takmičenja poput Prvenstva Balkana a u skorijoj budućnosti i Prvenstva Evrope u krosu.

Bilten 1 možete preuzeti ovde.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kalendar atletskih takmičenja izvan stadiona u Republici Srbiji u 2023. Godini

Statistika u Nacionalnom sportu RS

Kalendar Takmičenja 2024

Publikacija SAS 2023

Razno

  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • hbc-ns

Medijski prijatelji SAS

  • Baner
  • Radio S
  • Radio S