SRPSKI ATLETSKI SAVEZ I BEOGRADSKI MARATON NA TRKAČKOJ BIZNIS KONFERENCIJI U STOKHOLMU

U organizaciji Evropske atletske organizacije, u Stokholmu se od 15. do 17. septembra 2022. godine, održava 3. Evropska trkačka biznis konferencija, u čijem radu učestvuje preko 450 predstavnika svetskih i evropskih atletskih federacija, organizatora najvećih trkačkih događaja (maratona, polumaratona, ultramaratona, trejl trka, kros trka i dr.), sportskih kompanija, medija, među kojima aktivno učestvuju predstavnici Srpskog atletskog Saveza i Beogradskog maratona, kao zvanični predstavnici Republike Srbije.

 

Treće izdanje Evropske trkačke biznis konferencije koja se posle Frankfurta (2017)  Praga (2019) godine održava u konfercijskoj sali “Norra Latin” u Stokholmu pod sloganom „Spajamo trkačku industriju“. Tokom trajanja Evropske trkačke biznis konferencije preko 40 predavača učesnicima će prezentovati mnogobrojne teme od značaja za trkačku zajednicu, od kojih se izdvajaju: internacionalizacija događaja, marketing i  strategije najvećih trkačkih događaja, potrebe modernog trkača, dodatni sadržaji koji prate organizacije događaja, tehnološka rešenja koja povećavaju kvalitet događaja i zadovoljstvo trkača,  iskustva trkačke elite i zadovoljavanja njihovih potreba.

Konferencija koju je tehnički organizovao Marko Vasić rukovodilac sektora za razvoj Evropske atletike sa svojim timom, završava se u subotu 17. septembra, simbolično će biti zatvorena diskusijom na temu “Budućnost trkačke industrije” i na taj način označiti cilj koji je bio postavljen, da se posebna pažnja posveti društveno odgovornim aktivnostima koje su postale neizostavni deo svakog velikog trkačkog događaja.

Srpski atletski Savez predstavlja Goran Čegar, koordinator za atletska takmičenja izvan stadiona, delegaciju Beogradskog maratona predvodi Darko Habuš direktor maratona, u radu konferencije učestvuju Veroljub Zmijanac osnivač sajta trčanje.rs i Anđelko Rističević učesnik Olimpijskih igara u maratonu 2016. godine u Rio de Ženeiru.

Tokom trajanja konferencije održan je sastanak između predstavnika Srpskog atletskog saveza i Beogradskog maratona, na kome je donet zaključak da je jako važno da se zajedničkim snagama radi na jačanju trkačkog pokreta u Republici Srbiji u budućnosti, sa predlogom da se do kraja 2022. godine, održi skup svih organizatora na kojem bi se kroz zajednički rad i komunikaciju napravio plan za dalje jačanje komunikacije između organizatora trka izvan stadiona, i utvrdili koraci koji bi bili učinjeni da se postigne najbolji efekat u ostvarivanju ciljeva.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kalendar atletskih takmičenja izvan stadiona u Republici Srbiji u 2023. Godini

Statistika u Nacionalnom sportu RS

Kalendar Takmičenja 2024

Publikacija SAS 2023

Razno

  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • hbc-ns

Medijski prijatelji SAS

  • Baner
  • Radio S
  • Radio S