SRBIJA JE SPREMNA ZA EP U MINHENU – IVANA, ASMIR I BOŠKO KREĆU U BITKU ZA MEDALJE

Ceremonija otvaranja Evropskog prvenstva u Minhenu 2022. održana je u kultnom Olimpijskom parku, na sredini prelepog jezera i okupila je preko 55 000 gledalaca.

Usledila je ceremonija dodele zastave, na kojoj je istaknuto devet sportova čiji će se sportisti takmičiti za titulu prvaka Evrope: atletika, odbojka na pesku, kanu sprint, biciklizam, gimnastika, veslanje, sportsko penjanje, stoni tenis i triatlon.

Olimpijski stadion biće mesto održavanja Evropskog prvenstva u atletici koje počinje za tri dana – 15. avgusta.

Boje naše zemlje braniće 7 atletičarki I 7 atletičara u  11 disciplina: Ivana Vuleta i Milica Gardašević (skok udalj), Asmir Kolašinac i Armin Sinančević (bacanje kugle), Angelina Topić (skok uvis), Adriana Vilagoš (bacanje koplje), Boško Kijanović (400 m), Lazar Anić i Strahinja Jovančević (skok udalj), Dragana Tomašević (bacanje diska), Elzan Bibić (5000 m), Anja Lukić (100 m prepone), Luka Trgovčević (110 m prepone) i Milana Tirnanić (100 m).

Predvodnica Srbije u Minhenu, biće naša najbolja atletičarka i svetska dvoranska šampionka u skoku udalj, Ivana Vuleta. Nakon što joj je izmakla medalja na Svetskom prvenstvu u Oregonu, ona je ovog puta dodatno motivisana za što dalji skok.

“Posle srebra u Cirihu, zlata u Amsterdamu i odustajanja od finala u Berlinu usled povrede ahilove tetive 2018. godine, željno iščekujem jos jedno EP na otvorenom. Ovu sezonu sam započela 2. titulom svetske prvakinje u dvorani pa sa istim ambicijama idem i u Minhen. Očekujem sjajnu atmosferu na tribinama, ali mirnu u svojoj glavi, manje prestupa i više dalekih skokova. Forma je još bolja nego u Eugenu tako da se radujem još jednom prilici, sledeće nedelje”, rekla je Ivana.

Asmir Kolašinac ove godine zabeležio je hitac od 21,06 metara što ga odvodi na ovo Evropsko prvenstvo sa 12 – pozicije od ukupno 26 kuglaša. Kolašinac se već 15 godina bori za kraljicu sportova u Srbiji, i nije propustio nijedno Evropsko prvenstvo na otvorenom.

“Mislim da sam spreman da još jednom dam sve od sebe i nadjem se u finalu Evropskog prvenstva. Ono što je specifično kod ovog takmičenje, jeste da su u istom danu i kvalifikacije i finale, što malo otežava situaciju, ali me to neće sprečiti da bacim što dalje mogu”, rekao je Kolašinac.

Boško Kijanović sa fantastičnim rezultatima u ovoj godini uspeo je da ostvari normu na 400 m za Evropsko prvenstvo u Minhenu. Nakon peha u kvalifikacijama Svetskom prvenstva u Oregonu on je spreman da se iskupi i pokuša ponovo da obori državni rekord.

“Nakon Svetskog prvenstva u Oregonu i peha koji me je zadesio, vratio sam se u Srbiju sa velikom motivacijom da se iskupim na Evropskom prvenstvu u Minhenu. Rezultatski cilj ostaje isti, a to je državni rekord. S obzirom da je na završnoj listi svega 36 400-metraša i da smo svi rezultatski veoma slični, teško će biti uopšte proći prvi krug bez kvalitetnog rezultata, ali moj cilj je glavni ulazak u finale, a tu je već sve moguće. Bio bih zadovoljan i polufinalom sa državnim rekordom, ali ovde više ciljam plasman nego rezultat, iako obično jedno prati drugo”, rekao je Boško.

Takmičenje će direktno prenositi Radio – televizija Srbije (RTS).

Uživo možete pratiti rezultate preko sledećeg linka – https://results.mun.mev.atos.net/ECM2022/en/results/athletics/daily-schedule.htm .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kalendar atletskih takmičenja izvan stadiona u Republici Srbiji u 2023. Godini

Statistika u Nacionalnom sportu RS

Kalendar Takmičenja 2024

Publikacija SAS 2023

Razno

  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • hbc-ns

Medijski prijatelji SAS

  • Baner
  • Radio S
  • Radio S