Boško Kijanović 35. na svetu

Svetska smotra najboljih atletičara sveta po drugi put u 2022. otvarila je svoja vrata. Nakon šampionata u dvorani koje je održano u Beogradu marta meseca, novo okupljanje takmičarskog krema „kraljice sportova“, ovaj put na otvorenom, biće održano od 15. do 24. jula 2022. u američkom Oregonu.

Čast Srbije u dalekoj Americi braniće naša najbolja atletičarka u istoriji, aktuelna šampionka sveta u skoku udalj u dvorani Ivana Vuleta, kao i mlada Milica Gardašević takođe u ovoj disciplini. Treći as Srbije koji je izašao na stazu drugog dana prvenstva bio je višetruki državni šampion i rekorder Boško Kijanović u disciplini 400 metara.

Njemu se desio peh na samom startu trke kada mu je startni blok proklizao i prvih nekoliko koraka bilo je teško vratiti se u ritam trke, ali je Boško ipak trku istrčao do kraja.

On je trčao u četvrtoj kvalifikacionoj grupi od šest i u ukupnom plasmanu zauzeo 35. mesto rezultatom 46.85 s. Nažalost to nije bilo dovoljno da se nadje u polufinalu planetarnog šampionata.

Bez obzira na to što mi se dogodilo, ja sam prezadovoljan učešćem. Bio sam spreman i veoma motivisan, cilj mi je bio da udjem u polufinale, a kako je ispalo, ulazilo se i sa 46s, sto je za mene realno potpuno ostvariv rezultat, naravno u slučaju da mi se ne desi ovakav peh kao sto mi se desio. Pricvrstio sam blok nekoliko minuta pre starta ali me je na kraju opet izdao,čak je i Jamajcaninu u grupi pre moje koji je bio u istoj stazi skliznuo blok na startu. Mozda je do bloka, ali to sada nije ni važno, ne želim da krivim ni sebe, jer sam uradio identicnu rutinu kao i uvek, ali ni domaćine jer je sve zaista fenomenalno organizovano, ovakve stvari se desavaju i sportista mora sto pre da predje preko toga. Meni sledi popravni na Evropskom prvenstvu u Minhenu tako da mi je sve ovo samo motiv vise da tamo ispunim sve svoje ciljeve. Na kraju zelim samo da se zahvalim svima koji su me gledali i bodrili, podrska koju sam dobio sa svih strana i pre i posle trke je enormna i to mi puno znači”, rekao je naš Boško.

Ivana i Milica skakaće u kvalifikacijama skoka udalj devetog dana prvenstva (23. jula) od 21h po našem vremenu. Takmičenje možete pratiti na kanalima TV Arena Sport, a naše takmičare osiguralo je Sava osiguranje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kalendar atletskih takmičenja izvan stadiona u Republici Srbiji u 2023. Godini

Statistika u Nacionalnom sportu RS

Kalendar Takmičenja 2024

Publikacija SAS 2023

Razno

  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • hbc-ns

Medijski prijatelji SAS

  • Baner
  • Radio S
  • Radio S