Svetska šampionka na čelu srpskih asova na Balkanijadi

Svetsko prvenstvo u Oregonu, Evropsko u Minhenu u seniorskoj konkurenciji kucaju na vrata. Kontrolna takmičenja uoči najvažnijih šampionata na otvorenom u 2022. privode se kraju, brusi se forma do maksimuma i jure se norme za plasman na najveće smotre aletičara ovog leta. Jedno od njih očekuje nas ovog vikenda u rumunskom gradu Krajova (18. i 19. jun 2022) koji će biti domaćin ovogodišnje Balkanijade u konkurenciji seniorki i seniora. Srpski tim broji 23 imena, od toga takmičarski ženski deo čini 14 atletičarki, muški devet atletičara, uz sedam trenera na čelu sa selektorom Edinom Zukovićem. Na čelu srpskih atletskih asova koji će se boriti za nove medalje i uspeh Srbije, ovaj put u okviru Balkanijade nalazi se višestruka aktuelna svetska i evropska šampionka, najbolja atletičarka naše zemlje u istoriji Ivana Vuleta.

Najveća zvezda Balkanijade 2022. naša Ivana takmičiće se u dve discipline, pored skoka u dalj u kome se nalazi na svetskom tronu, odlučila je da se za nova sportska dostignuća bori i u troskoku. Proteklog vikenda na prvenstvu Vojvodine Ivana je upravo u ovoj disciplini pokazala da je satkana od zlata i da za nju nema prepreka, slavila je u troskoku sa daljinom od 13.80m.

Još jedna svetska šampionka predstavljaće Srbiju u Krajovi, najbolja juniorka planete u  bacanju koplja Adriana Vilagoš boriće se ovaj put za seniorski naslov najbolje na Balkanu. U skoku u vis predstavljaće nas Zorana Rokavec, Ivana Ilić i Milana Tirnanić juriće nove rekorde na 100m,  Najiskusnija članica srpske postave, 40 –godišnja Dragana Tomašević koja nas je zlatom obradovala na Mediteranskim igrama 2005. spremna je za novi šampionski let i novu sportsku i rezultatsku mladost.

U muškoj konkurenciji na 100 metara predstavljaće nas Aleksa Kijanović i Stefan Kaljuš, na 200 i 400 metara pokušaće da nadmaši ovogodišnje sjajne rezultate Boško Kijanović, Strahinja Jovančević koji polako podiže formu u skoku udalj.

Balkanijada je ove godine poranila za nedelju dana jer domaćini Rumuni nisu bili u mogućnosti da je organizuju nakon zaštićenog termina Svetske atletike za nacionalna prvenstva (25. i 26. jun).

Srpski tim uz potvrđene svetske i evropske asove broji i mlade snage koji na svakom takmičenju i time novoj prilici idu na obaranje sopstvenih i državnih rekorda. Sa istim ciljem i žarom kompletna selekcija Srbije otišla je na Balkanijadu 2022. i obećala borbu do poslednjeg atoma snage.

Poziv za našu reprezentaciju možete preuzeti ovde.

Satnicu takmičenja možete preuzeti ovde.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kalendar atletskih takmičenja izvan stadiona u Republici Srbiji u 2023. Godini

Statistika u Nacionalnom sportu RS

Kalendar Takmičenja 2024

Publikacija SAS 2023

Razno

  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • hbc-ns

Medijski prijatelji SAS

  • Baner
  • Radio S
  • Radio S