“Pljušte” državni rekordi

Već na početku letnje atletske sezone najavljivali smo pregršt takmičenja i mogućnosti da naši atletičari ostvare sjajne rezultate.

Ulaganje u atletsku infrastrukturu urodilo je plodom i srpska reprezentacije pokazuje zavidan nivo forme pred velika takmičenja koja ih očekuju.

Ovog vikenda će se u Baru (Crna Gora) održati Prvenstvo Balkana za mladje juniore i juniorke, ali su takodje održani i razni internacionalni mitinzi.

Boško Kijanović još jednom je dokazao zašto je jedan od najtalentovanijih atletičara današnjice, on je ponovo uspeo da istrči novi državni rekord za mladje seniore, takmičare do 23.godine i približi se i seniorskom rekordu na 400 m. Ovaj put Boško je trku istrčao za 45,59 sekundi na Mitingu u Švajcarskoj.

“Veoma sam zadovoljan trkom i rezultatom, iako mislim da bih isao brze da trka nije kasnila sat vremena. To me je malo poremetilo ali sam ipak ostao fokusiran. Do kraja sezone se moze ocekivati nastup na Evropskom i nadam se na Svetskom prvenstvu, a pre toga drzavno i balkansko prvenstvo. Na nekom od tih takmicenja ocekujem da oborim seniorski drzavni rekord”, rekao je Boško.

Već nekoliko meseci naši najbrži atletičari vežbaju za disciplinu 4 x 100 m, rezultati napornog rada se već vide. Prvi put nakon više od 20 godina naši atletičari uspeli su da istrče trku ispod 40 sekundi. Sastav muške štafete: Boško Kijanović, Stefan Kaljuš, Aleksa Kijanović i Strahinja Jovančević. Rezultat: 39,92 s.

Ženska štafeta na 4 x 100 m u sastavu: Tamara Milutinović, Anja Lukić, Milana Tirnanić i Tamara Vuletić takodje je imala odličan uspeh i istrčala drugi rezultat svih vremena – 44.80 s.

Milana Tirnanić istrčala je novi lični rekord na 100 m koji je sad 11,37 s.

Na Prvenstvu Vojvodine koje je održano u Sremskoj Mitrovici Adriana Vilagoš postavila je novi nacionalni rekord u bacanju koplja za starije juniorke. Njeno koplje letelo je do 62,76 m, a ovaj rezultat ujedno je i norma za Svetsko prvenstvo  U20 koje će se održati od 3. do 6. avgusta 2022. godine u Kaliju, Kolumbija.

“Jako sam srećna što sam uspela baciti lični rekord. Nadala sam se rezultatu preko 62,50m, što je norma za seniorsko EP i drago mi je što sam ostvarila želju“,  rekla je Adriana.

Armin Sinančević  takmičio je na Mitingu Dijamantske lige u Rimu gde je zabeležio rezultat od 20.96 m u bacanju kugle, dok je Milica Gardašević na istom mitingu skočila udalj do svog novog ličnog rekorda 6.71 m.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kalendar atletskih takmičenja izvan stadiona u Republici Srbiji u 2023. Godini

Statistika u Nacionalnom sportu RS

Kalendar Takmičenja 2024

Publikacija SAS 2023

Razno

  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • hbc-ns

Medijski prijatelji SAS

  • Baner
  • Radio S
  • Radio S