13. POJEDINAČNO PRVENSTVO SRBIJE U PLANINSKOM TRČANjU

Takmičari i takmičarke iz 20-tak atletskih klubova na startu podno Vršačke kule

U subotu 23.04.2022. godine, pod pokroviteljstvom Srpskog atletskog saveza (SAS), u organizaciji Vršačkog atletskog kluba 1926 (VAK 1926) i lokalne samouprave Grada Vršca, na obroncima i stazama kroz prelepu prirodu Vršačkog brega održaće se trinaesto Pojedinačno prvenstvo Srbije u planinskom trčanju za starije pioniri/ke, mlađe juniore/ke, starije juniore/ke, seniore/ke.

Takmičenje će otvoriti trka atletskih škola koja će startovati u 10,00 časova, posle kojih će startovati veterani i rekreativci na 2000 metara, nakon čega sledi zvanična ceremonija otvaranja Prvenstva Srbije u 10,45 časova, posle čega će uslediti oficijelni deo prvenstva u 11,00 časova. Završetak Prvenstva Srbije planiran je oko 15,00 časova.

Staza specijalno pripremljena za realizaciju prvenstva, će biti kružna u dužini 2 km uzbrdo-nizbrdo, sa visinskom razlikom po krugu +83 m/ – 83 m, koja će biti miks makadam, zemlja,asfalt.

Tehnički delegat Srpskog atletskog Saveza na prvenstvu biće Isidora Ćulibrk, tehnički koordinator SAS na takmičenju će biti  Goran Čegar, dok je za suđenje na Prvenstvu Srbije u nadležnosti Zbora atletskih sudija iz Sremske Mitrovice i Beograda.

Izjava Nenad Habibović, predsednik AK VAK 1926 i direktor takmičenja: „Nadamo se da će trud koji su uložili predstavnici SAS-a i VAK-a 1926 biti opravdan i da će ovogodišnje izdanje biti na najvišem nivou realizovano. Vršački atletski klub je drugi put domaćin Prvenstva Srbije u planinskom trčanju, prvi put je isto takmičenje realizovano u oktobru 2020. godine. Vršačke planine su već duže vreme atraktivne za takmičenja u raznim sportskim disciplinama i svakako da posotji dobara kapacitet za organizaciju velikih međunarodnih takmičenja. Takmičare očekuje zahtevna staza, sa oštrim usponima u prvoj četvrtini staze, što daje posebnu draž i potencijalna iznenađenja. Svakako zasluge što ćemo po drugi put najbolje takmičare i takmičarke u planinskom trčanju videti u Vršcu idu Čegar Goranu, koordinatoru Srpskog atletskog saveza za atletska takmičenja izvan stadiona,  koji je prepoznao lepotu Vršačkog brega i potencijal koji poseduje i koji je pružio nesebičnu podršku u pripremnim aktivnostima.Svm takmičarima  želimo da postignu svoje najbolje rezultate i da iz Vršca ponesu samo pozitivne utiske, srećno.”

Bilten 1 možete preuzeti ovde. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kalendar atletskih takmičenja izvan stadiona u Republici Srbiji u 2023. Godini

Statistika u Nacionalnom sportu RS

Kalendar Takmičenja 2024

Publikacija SAS 2023

Razno

  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • hbc-ns

Medijski prijatelji SAS

  • Baner
  • Radio S
  • Radio S