ODRŽAN 3. BILATERALNI ATLETSKI MITING U DVORANI

U Atletskoj dvorani Kasarne „General Jovan Mišković“ u Beogradu, 2. decembra 2021. godine, održan je „3. Bilateralni atletski miting u dvorani“ između kadetskih reprezentacija vojnih akademija Republike Srbije i Ruske Federacije. U prisustvu predstavnika sportskih institucija Republike Srbije i gostiju na ceremoniji otvaranja, ministar odbrane, gospodine dr Nebojša Stefanović, zvanično je proglasio otvorenim „3. Bilateralni atletski miting u dvorani“. Sportistima se prethodno obratio pomoćnik izaslanika odbrane Ruske Federacije u Beogradu pukovnik Evgenij Anpilov.

Tokom realizacije protokola ceremonije otvaranja „3. Bilateralnog atletskog mitinga u dvorani“, rektor Univerziteta odbrane, general-potpukovnik doc. dr Goran Radovanović, uručio je plaketu izaslaniku odbrane Ruske Federacije i zahvalnicu gospodinu Branković Slobodanu, direktoru Srpskog atletskog saveza, koji je već tradicionalni partner Vojnoj akademiji u organizaciji atletskih manifestacija.

Zapažen doprinos sportskom ambijentu u Atletskoj dvorani dali su, pored kadeta Vojne akademije i učenika Srednje stručne vojne škole i Vojne gimnazije, pripadnici orkestra Garde i oktet Umetničkog ansambla „Stanislav Binički“, koji je odabranim numerama uvodne trenutke sportske priredbe učinio posebnim.

Organizator „3. Bilateralnog atletskog mitinga u dvorani“ bila je Vojna akademija Univerziteta odbrane, kao nosilac aktivnosti ispred Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, uz podršku Generalštaba Vojske Srbije, Protokola MO, Delegacije Srbije pri CISM i Srpskog atletskog saveza.

Koncept ovog projekta bazira se na jačanju uzajamnog poverenja i saradnje između vojnih akademija Ruske Federacije i Republike Srbije, pri čemu se, u dvogodišnjem ciklusu, obe strane smenjuju u organizaciji predmetnog atletskog mitinga. U tom smislu prvi atletski miting u dvorani održan je 2019. godine u Beogradu, a drugi u Moskvi 2020. godine.

Kadeti vojnih akademija Republike Srbije i Ruske Federacije nadmetali u se u sedam atletskih disciplina (60m, skok u dalj, bacanje kugle, 400m, 800m, 1500m i štafeta 4x200m – miks).

Učešće kadeta na „3. Bilateralnom atletskom mitingu u dvorani“ predstavlja glavni test i uvod u pripremni period kandidata za nastup na 3. Svetskim kadetskim igrama, koje će biti održane od 4. do 12. avgusta 2022. godine, u Sant Petersburgu (Ruska Federacija). Želimo da na ovoj najvećoj smotri kadeta-sportista na svetu, atletičari i atletičarke Vojne akademije uspešno predstavljaju i promovišu našu državu i vojsku kroz ostvarivanje zapaženi sportskih postignuća, kao što su to već činili njihove kolege na prvim Igrama održanim 2010. godine u Ankari (Turska).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kalendar atletskih takmičenja izvan stadiona u Republici Srbiji u 2023. Godini

Statistika u Nacionalnom sportu RS

Kalendar Takmičenja 2024

Publikacija SAS 2023

Razno

  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • hbc-ns

Medijski prijatelji SAS

  • Baner
  • Radio S
  • Radio S