PRVENSTVO SRBIJE U POLUMARATONU ZA SENIORE I SENIORKE

Trijumfalni ulazak u cilj Arheološkog parka Viminacijum ovogodišnjih šampiona Nevene Jovanović i Ognjena Stojanovića

U Kostolcu i Arheološkom parku Viminacijum je u subotu 11.09.2021. godine u sjajnoj atmosferi i po lepom vremenu, održano pojedinačno Prvenstvo Srbije u polumaratonu za seniore i seniorke na kojem je nastupio 46 takmičara i takmičarki iz 22 srpska atletska kluba.

Takmičenje je otvorio predsednik Gradske Opštine Kostolac Serdžo Krstanovski u pratnji Nebojše Puće predsednika Sportskog udrženja Maraton tima Požarevac i Gorana Čegar tehničkog koordinatora Srpskog atletskog saveza.

U muškoj konkurenciji slavio je Ognjen Stojanović iz Beogradskog trkačkog kluba sa rezultatom 1 sat 09 minuta i 44 sekundi, ispred klubskog kolege Marka Rankovića (1:09:50), dok je treće mesto i bronzano odličje osvojio Đuro Borbelj iz AK Apatin (1:10:46).

U ženskoj konkurenciji slavila je članica Beogradskog trkačkog kluba Nevena Jovanović sa rezultatom 1 sat 24 minuta i 58 sekundi, ispred članice AK Hajduk Maraton tim Kula, Katarine Pohlod (1:27:04) i trećeplasirane Jovane Šubatlije iz AK Srem Sremska Mitrovica (1:33:28)

Nagrade najbolje plasiranim takmičarima i takmičarkama uručio je gradonačelnik Grada Požarevca, Saša Pavlović u društvu koordinatora Srpskog atletskog saveza za atlrtska takmičenja zvan stadiona Gorana Čegara.

Izjava Gorana Nestorovića – predsednika organizacionog odbora događaja:
Ponosni smo što su Kostolac i Maraton tim Požarevac uz podršku lokalne zajednice i Srpskog atlteskog Saveza, po prvi put bili domaćini i organizatori državnog prvenstva. Događaj je protekao u lepom ambijentu sa puno pozitivne energije. Maraton tim Požarevac i Gradska Opština Kostolac spremni su da zajedno sa Srpskim atletskim Savezom nastavi na jačanju i razvoju atletike u našem regionu, kroz dalju organizaciju velikih atletskih događaja.

Izjava Gorana Čegara – tehničkog koordinatora Srpskog atletskog Saveza: Sjajna atmosfera na današnjem događaju, koji je startovao u Centru Kostolca i čiji je cilj bio u predivnom ambijentu Arheološkog parka Viminacijum. Tehnički organizator Prvenstva Srbije za seniore i seniorke Maraton tim Požarevac u potpunosti je ispunio očekivanja i pomogao da se atletika promoviše na najbolji način. Prvenstvo je proteklo na izuzetno kvalitetnom nivou bez problema. Sigurno je da je sport pobedio i da su trkači uživali u događaju.

Suđenje na takmičenje u sprovele su licencirane sudije iz sudijske organizacije AK Kruševac iz Kruševca i sudije iz sudijske organizacije Kragujevca. Tehnički delegat SAS bio je Goran Begović iz Kruševca.

Tehnički organizator prvenstva bio je Maraton tim Požarevac na čelu sa Goranom Nestorovićem, Nebojšom Pućom, Slobodanom Jotićem i Svetlanom Đalović, koji je sa organizacionim odoborom maksimalno korektno i krajnje profesionalno odradio svoj posao. Događaj je organizovan u skladu sa svim propisanim merama bezbednosti i zaštite, bez ijednog vanrednog događaja.

Veliku podršku organizaciji pružio je Grad Požarevac, Gradska Opština Kostolac, Centar za kulturu Kostolca i Arheološki park Viminacijum koji je sve svoje resurse ustupio da bi se događaj realizovao na izuzetno visokom i kvalitetnom nivou.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kalendar atletskih takmičenja izvan stadiona u Republici Srbiji u 2023. Godini

Statistika u Nacionalnom sportu RS

Kalendar Takmičenja 2024

Publikacija SAS 2023

Razno

  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • hbc-ns

Medijski prijatelji SAS

  • Baner
  • Radio S
  • Radio S