Bibić oborio rekord star 38 godina

Srpski atletičar Elzan Bibić oborio je državni rekord star 38 godina. Bibić je na mitingu koji je održan u Roveretu, Italiji, u trci na 3000 m postavio novi nacionalni rekord.

On je pobedio I ovu deonicu istrčao za 7:39, 45 minuta, što je za 1,04 sekunde brže od dosadašnjeg rekorda Srbije, koji je Dragan Zdravković postavio 9. jula 1983. godine u Oslu.

“Trka je bila fantastična. O konkurenciji je suviše bilo šta reći. Vreme je bilo idealno za obaranje rekorda, bez vetra. Od samog starta sam krenuo brzo I nisam se osvrtao na to gde su ostali takmičari, iako su velika imena bila pored mene. Već posle prvog km osetio sam da se polako razdvaja grupa, išao sam sam sa prvom koju je predvodio Iguider, a ispred nas na nekoliko metara bili su I “pecemekeri”. Oni  su imali zadatak da provuku 2 km i da se sklone, posle je nastavio Iguider ,a iza njega sam bio ja. Poslednjih 500 m sam krenuo da napadam prvo mesto i da ubrzavam. Kada sam video da mogu da oborim državni rekord, kao da mi je to dalo dodatni vetar u ledja da budem još brži. Onog trenutka kada sam prošao kroz cilj I pogledao vreme, mislio sam da je san. Em sam oborio rekord, em sam pobedio na izuzetno jakom mitingu”, rekao je Bibić.

Bibić je u Roveretu popravio i lični rekord na 3.000 metara za 3,73 sekundi.

Posle Bibića, u cilj je ušao drugoplasirani Abdalati Igider iz Maroka sa 7:41,75 minuta, dok je treći bio Novozelanđanin Džordž Bimiš sa 7:42,39.

U trci na 3.000 u Roveretu nastupilo je 15 atletičara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kalendar Takmičenja 2021

Preuzmite Ovde

Kalendar atletskih takmičenja izvan stadiona u Republici Srbiji u 2021. Godini

Publikacija SAS 2020

Statistika u Nacionalnom sportu RS

Preuzmite Ovde

Propozicije takmičenja 2021

Login sekcija

Regionalni Savezi

  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner

Razno

  • Baner
  • Baner
  • Baner