Ivana i Armin u finalu Dijamantske lige

Srpski atletičari, Ivana Španović i Armin Sinančević takmičili su na Mitingu DIjamantske lige u Lozani gde su ostvarili velike uspehe.

Ivana Španović je već u prvoj rundi izbila na čelnu poziciju skokom od 6,71 metara, da bi u narednoj dodatno popravila rezultat i skočila pet centimetara dalje.

Sve do treće serije Ivana je držala prvo mesto u svojim rukama, kada je Sanjija Kadi iz Švedske skokom od 6,92 metara uspela da “preskoči” našu atletičarku. Španović je za to vreme bila prilično konstantna, pošto je u toj seriji otišla do 6,74 metara, dok je u četvrtoj “dobacila” do 6,59 metara.

Ivana je u petoj seriji skočila 6,85 metara, što je bilo dovoljno da obezbedi mesto među najbolje tri i skače u finalnoj, šestoj gde se odlučivalo o pitanju pobednika. Pravila su takva da trijumf odnosi ona takmičarka koja u poslednjoj seriji skoči najdalje.

Na mitingu Dijamantske lige u Lozani našao se i Armin Sinančević u bacanju kugle, kojem je mesto među najbolja tri takmičara “izmaklo” za samo dva centimetra. On je u četvrtoj seriji bacio 21,35 metara, dok je trećeplasirani Filip Mihaljević imao 21,37 metara.

U ukupnom plasmanu nakon četiri mitinga, Armin se nalazi na drugoj poziciji sa osvojenih 18 bodova, što mu je obezbedilo plasman u veliko finale koje se održava 8. i 9. septembra u Cirihu.

Sledeći miting održaće se u Parizu 28. avgusta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kalendar Takmičenja 2021

Preuzmite Ovde

Kalendar atletskih takmičenja izvan stadiona u Republici Srbiji u 2021. Godini

Publikacija SAS 2020

Statistika u Nacionalnom sportu RS

Preuzmite Ovde

Propozicije takmičenja 2021

Login sekcija

Regionalni Savezi

  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner

Razno

  • Baner
  • Baner
  • Baner