Održana svečana Ceremonija otvaranja Olimpijskih igara

Večeras je na Olimpijskom stadionu u Tokiju u 20 časova po lokalnom vremenu (13 časova po srednjeevropskom vremenu) održana svečana Ceremonija otvaranja XXXII Letnjih Olimpijskih igara.

Zbog mera zaštite od infekcije virusom COVID-19 gledaoci nisu prisustvovali događaju, dok je prema preporukama Organizacionog komiteta “Tokio 2020” svaka delegacija nacionalnih olimpijskih komiteta prisustvovala sa manjim brojem zvaničnika i sportista nego što je to bio slučaj na ranijim ceremonijama.

Svečanoj Ceremoniji otvaranja Olimpijskih igara u Tokiju prisustvovali su predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković i generalni sekretar Đorđe Višacki.

Zastavu Republike Srbije nosili su košarkašica Sonja Vasić i vaterpolista Filip Filipović, koji su predvodili srpske sportiste koji su bili deo svečanog defilea na Olimpijskom stadionu u Tokiju.

Olimpijski tim Srbije u svečanom defileu je učestvovao kao 96. država po redu. Po tradiciji, prvi su prodefilovali sportisti Grčke, domovine Olimpijskih igara, a poslednji sportisti Japana, zemlje domaćina.

Tim Srbije broji 86. članova, od kojih je petoro atletičara: Ivana Španović (skok udalj), Asmir Kolašinac i Armin Sinančević (bacanje kugle), Dragana Tomašević (bacanje diska) i Marija Vučenović (bacanje koplja). Kraljica sportova startuje za 7 dana, a prva će svoje kvalifikacije imati Dragana Tomašević (31.8.) u 2.30h, po našem vremenu.

Izvor: Olimpijski komitet Srbije – https://oks.org.rs/odrzana-svecana-ceremonija-otvaranja-olimpijskih-igara/ .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kalendar Takmičenja 2021

Preuzmite Ovde

Kalendar atletskih takmičenja izvan stadiona u Republici Srbiji u 2021. Godini

Publikacija SAS 2020

Statistika u Nacionalnom sportu RS

Preuzmite Ovde

Propozicije takmičenja 2021

Login sekcija

Regionalni Savezi

  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner

Razno

  • Baner
  • Baner
  • Baner