Bibić četvrti u Evropi, Marko Vlahović sedmi, Bogdan Zdravković deseti

U popodnevnom delu takmičenja prvog dana, Srbija je imala prvo veliko finale u bacanju kugle u kojem je učestvovao Bogdan Zdravković. On je zabeležio nešto slabiji hitac nego u finalu, ali mu pozicija od toga nije zavisila. Na kraju je naš kuglaš rezultatom 17.98 m zauzeo deseto mesto u Evropi za mladje seniore.

Dimitrije Novaković završio je svoje takmičenje u kvalifikacijama ovog prvenstva u skoku udalj daljinom od 7.25 metara, dok je Marko Vlahović izborio svoje mesto među 12 najboljih daljaša sa 7.48 metara.

Takmičenje sve vreme, prenosi Sport Klub 3 što je prvi put da će jedna televizijska kuća iz Srbije prenositi ovakvo  takmičenje. Ono što je još važnije je da će prenositi i prepodnevne i popodnevne sesije na svom trećem kanalu. To znači da će ljubitelji atletike moći da isprate sve discipline i celo takmičenje bez izuzetaka.

Marko Vlahović osvojio je sedmo mesto u skoku udalj skočivši 7.49 m u finalu. Nažalost, on u se u finalu povredio I nije uspeo da završi takmičenje do kraja.

Anja Lukić i Milica Emini završile su takmičenje u polufinalu evropskog šampionata u Talinu na 100 m prepone. Anja je trčala 13.57 s, a Milica 13.82 s.

Slavko Stević uspeo je da se kvalifikuje u finale skoka uvis koje se održava sutra u 16.40 h, po našem vremenu , nakon što je skočio 2.15 m u kvalifikacijama.

Boško Kijanović je završio svoj nastup na ovom takmičenju uz novi lični rekord na 400 m koji je sad 46.47 s u polufinalu.

Sara Lukić nije uspela da se plasira u finale skoka udalj, nakon što je u kvalifikacijama skočila 5.99 metara, što je bilo nedovoljno za prolazak dalje.

Tamara Milutinović je deonicu od 200 m u polufinalu, istrčala za 24.18 s i zauzela sedmo mesto u svojoj grupi.

Elzan Bibić istrčao je odličnu trku u finalu na 1500 m gde je zabeležio rekord sezone od 3:40,91. I pored velikih zdravstvenih problema koji su ga mučili, on je uspeo da bude nadomak medalje i zauzme četvrto mesto.

Poslednji učesnik na ovogodišnjem mladje seniorskom prvenstvu Evrope bio je Slavko Stević koji je sa 2.14 m zauzeo osmo mesto.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kalendar atletskih takmičenja izvan stadiona u Republici Srbiji u 2023. Godini

Statistika u Nacionalnom sportu RS

Kalendar Takmičenja 2024

Publikacija SAS 2023

Razno

  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • hbc-ns

Medijski prijatelji SAS

  • Baner
  • Radio S
  • Radio S