ODRŽANO PRVENSTVO SRBIJE U ULTRAMARATONU NA 50 KM, 100 KM I 24 SATA

ODLIČAN ULTRAMARATONSKI ATLETSKI DOGAĐAJ PORED PALIĆKOG JEZERA

Na Palićkom jezeru tokom proteklog vikenda 5. i 6. juna 2021. godine, održano je Prvenstvo Srbije u ultramaratonu za seniore i seniorke na 50 kilometara, 100 kilometara i na 24 sata u kojem su svoje učešće uzeli takmičari i takmičarke iz 14 srpskih atletskih klubova.

Prvenstvo Srbije koje je realizovano u okviru tradicionalnog međunarodnog 15-og Ultramaratona Palić, privuklo je pažnju javnosti koja je pozitivno okaraktelisala ovaj sportski događaj koji je realizovan u skladu sa propozicijama Srpskog atletskog saveza.

Prvenstvo Srbije u ultramaratonu je održano na zavidnom nivou i bez najmanjeg problema. Takmičenje je svojim govorom otvorio predsednik Skupštine Grada Subotice Balint Pastor, koji je odao zahvalnost Srpskom atletskom Savezu na poverenju i na zajedničkoj realizaciji događaja, istakavši spremnost Grada Subotice da i u budućnosti podržava organizaciju ultramaratonskih manifestacija.

Takmičenje je realizovano u predivnom prostoru Velike terase uz samu obalu Palićkog jezera. Start trke na 24 sata upriličen je u subotu tačno u podne, a cilj je dat 24 sata kasnije, trkači na 100 kilometara startovali su tačno u ponoć, dok je Prvenstvo Srbije na 50 kilometara otpočelo u nedelju u 06,00 časova.

Na Prvenstvu Srbije u trci na 24 sata u muškoj konkurenciji slavio je Mihal Šulja član AK Dinamo Pančevo (214 km i 265 metara), ispred Saše Gacika člana AK Radnički Niš (191 kilometara i 990 metara) i Milijana Dimitrijevića takođe člana AK Radnički Niš (187 km i 750 metara), u ženskoj konkurenciji pobedila je Valentina Nejković iz AK Radnički Niš (136 kilometara i 832 metara), ispred Vitaminke Zrnić iz Maraton tima Požarevac i Zorice Vukov iz Paligo palusa Palić.

U trci na 100 kilometara koje se bodovalo za Prvenstvo Srbije, trijumfovao je Veljko Popović iz Hajduk maraton tima Kula sa rezultatom 9 sati 12 minuta i 52 sekunde, ispred predstavnika AK Somaraton Sombor Damira Markovića koji je stazu pretrčao za 10 sati 48 minuta i 48 sekundi.

Na Prvenstvu Srbije na 50 kilometara  do kraja se vodila neizvesna borba za titulu prvaka. U muškoj konkurenciji slavio je Miloš Dragović iz AK VAK 1926 Vršac (3 sata 31 minuta 26 sekunde) ispred Edvarda Halasa iz UK Paligo Palus Palić (3 sata 31 minut i 37 sekundi) i člana ARK Fruška Gora Uglješe Nikolić (3 sata 53 minuta i 54 sekunde).

Tehnički delegat Srpskog atletskog saveza na Prvenstvu Srbije bio je Goran Čegar, Suđenje na takmičenju sprovele su licencirane sudije iz Zbora atletskih sudija iz Sremske Mitrovice i sudije iz Udruženja atletskih sudija Subotice. Tehnički organizator Prvenstva Srbije bio je UK Paligo Palus Palić na čelu sa Elvirom Janoši.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kalendar atletskih takmičenja izvan stadiona u Republici Srbiji u 2023. Godini

Statistika u Nacionalnom sportu RS

Kalendar Takmičenja 2024

Publikacija SAS 2023

Razno

  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • hbc-ns

Medijski prijatelji SAS

  • Baner
  • Radio S
  • Radio S