Vilagoš kopljem do najboljeg rezultata na svetu

U nedelju 28. marta na atletskom stadionu u Sremskoj Mitrovici održan je Zimski Kup u bacanjima u konkurenciji starijih juniora i starijih pionira.

Takmičilo je 195 atletičara iz 25 klubova koji su po povoljnim vremenskim uslovima bili više nego motivisani i raspoloženi za nadmetanje.

Najkvalitetniji rezultat na takmičenju postigla je atletičarka Atletskog kluba iz Sente (SEN) Adriana Vilagoš koja je koplje težine 600 grama bacila do daljine novog ličnog rekorda 58.64 metra.

Pored toga što je i ove godine mlađa juniorka , ona je ovim rezultatom izbila na prvo mesto svetske rang liste u konkurenciji juniorki ali se i približila juniorskom nacionalnom rekordu koji sa 60.35 m drži Tatjana Mirković.

Pionirka Mina Amidzić (BAK) je postigla novi najbolji rezultat Srbije u bacanju kladiva, gde je spravu  težine 3kg bacila do 50.18 metara. Prethodni najbolji rezultat za pionirke je bio u vlasništvu Nataše Đaković  48 m.

Stranić Jovan (VNS) je pobedom u bacanju kladiva u  konkurenciji starijih juniora pokazao da je izuzetan talenat. Spravu tešku 6 kg je dobacio do daljine od 65.25 metara. (državni rekord za ovaj uzrast iznosi je 67.71) .Pored kladiva pobedu je odneo i u bacanju diska.

Stefan Jovanov (SOP) je pobedio u bacanju kugle rezultatom 17 m čime se približio normi za juniorsko Prvenstvo Evrope koje se u julu ove godine održava u Tallinu (Estonija).

Sava osiguranje je zvanično osiguranje Srpskog atletskog saveza.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kalendar Takmičenja 2021

Preuzmite Ovde

Kalendar atletskih takmičenja izvan stadiona u Republici Srbiji u 2021. Godini

Publikacija SAS 2020

Statistika u Nacionalnom sportu RS

Preuzmite Ovde

Propozicije takmičenja 2021

Login sekcija

Regionalni Savezi

  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner

Razno

  • Baner
  • Baner
  • Baner