Devetoro atletičara brane boje Srbije

Nakon Beograda 2017.godine domaćin Evropskog dvoranskog prvenstva 2019. bio je Glazgov,a ovogodišnje izdanje održaće se u Poljskom gradu, Torunj od 4. do 7. marta 2021. godine.

Našu reprezentaciju čini devet atletičara/ki: Asmir Kolašinac i Armin Sinančević u bacanju kugle, sprinteri Aleksa Kijanović, Milana Tirnanić, Anja Lukić i Luka Trgovčević, Boško Kijanović i Maja Ćirić na 400 m, Lazar Anić u skoku udalj.

Prvobitni spisak bio je duži, čak 12 atletičara uspelo je da ostvari normu za pomenuto takmičenje, ali će nažalost zbog povreda izostati sa istog. Najbolja srpska atletičarka, Ivana Španović doživela je peh na poslednjem treningu pred EP i zbog ozbiljnosti povrede ona će propustiti borbu za svoje četvrto evropsko zlato.

Takmičenje će se održati u sportskoj dvorani „Torunj Arena“ koja je otvorena 2014. godine.

Takmičar koji će probiti led, biće Lazar Anić. Kvalifikacije skoka udalj na programu su u četvrtak 4. marta od 19.08 časova.

“Uzbudjen sam što ću biti deo tima koji će predstavljati Srbiju na ovom takmičenju. Posebno zadovoljstvo mi pričinjava i činjenica da je to prvo veliko takmičenje od 2017 na koje ću ići posle dugogodišnjeg oporavka od povrede. Ne želim da prognoziram svoj učinak tamo ali mogu da kažem da sam spremniji nego ikad. Imam malih problema sa primicačem ali moj tim i ja radimo na njegovom otklanjanju kako bih u Torunju bio u najboljem izdanju”, rekao je Anić.

Drugog dana takmičenja (5.3.2021) očekuju nas kvalifikacije na 400 m i u ženskoj i u muškoj konkurenciji, kao i kvalifikacije u bacanju kugle gde imamo dva predstavnika. Jedan od njih biće državni dvoranski rekorder Armin Sinančević.

“Posle tri takmičenja na kojima sam učestvovao i na kojima sam ostvario jako dobre rezultate i sva tri puta pobedio uz novi državni rekord Srbije, mislim da spreman dočekujem EP. Imao sam manjih povreda ali sva sreća to je iza mene i sada imam dosta manje bolove. Očekivanja su da u kvalifikacijama budem dobar i udjem u finale, to je glavni cilj a posle u finalu daću sve od sebe”, izjavio je Armin.

 

 

Satnicu takmičenja možete pogledati na njihovom sajtu – https://www.torun2021.pl/en/ .

 

 

Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kalendar atletskih takmičenja izvan stadiona u Republici Srbiji u 2023. Godini

Statistika u Nacionalnom sportu RS

Kalendar Takmičenja 2024

Publikacija SAS 2023

Razno

  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • hbc-ns

Medijski prijatelji SAS

  • Baner
  • Radio S
  • Radio S