Duplantis do vodećeg svetskog rezultata, Sinančević bacio državni, Ivana prva

Šesti Serbian Open Indoor Miting koji je održan danas u Beogradu završen je uz pobedu Ivane Španović, rekord Srbije od strane Armina Sinančevića i umalo svetski rekord koji je jurio Šveđanin Armand Duplantis.

Takmičenje je otvorio zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić:

“Veoma sam srećan i ponosan zato što je Beograd jedan od retkih gradova u kom se  održava takmičenje. Hvala Srpskom savezu i sponzorima koji su dali novac, ovo  takmičenje je priprema za ono što nas čeka naredne godine, a to je Svetsko dvoransko prvenstvo. Proglašavam takmičenje otvorenim”.

Malo pre Vesića, javnosti se obratio i prvi čovek SAS-a Veselin Jevrosimović. Zatim i potpredsednik Evropske atletske federacije Dobromir Karamarinov.

Duplantis je postao prvi atletičar ikada koji je motkom u Srbiji preskočio granicu od šest metara, da bi na kraju preskočio i 6.10 i ostvario svoj najbolji rezultat u sezoni. Zatim je napao granicu od 6.19, ali iz dva pokušaja nije uspeo da je preskoči. Treći put nije ni skakao zbog umora.

“ Osećam se sjajno. Pre mitinga sam imao malih problema sa tetivama, i to je verovatno jedan od razloga što sam se brzo umarao. Moje noge su bile “mrtve” i “umorne”, a za svetski rekord jednostavno morate da budete savršeno spremni. Sjajno je to što sam postao prvi koji je u Srbiji skočio preko šest metara. Želim u svakoj zemlji da skočim preko šest metara. Što se tiče priprema za OI, stvari idu u dobrom pravcu. Želim najpre da budem spreman za EP. Osećam se dobro i osećam da je svetski rekord blizu”, rekao je Duplantis.

Šveđanin je za najboljeg atletičara na mitingu dobio ček na 3.000 evra koji mu je uručio predsednik Srpskog atletskog saveza Veselin Jevrosimović, dok je Armin Sinančević dobio nagradu za drugog najboljeg atletičara od 2.000 evra od strane Sava osiguranja. Treći najvredniji  rezultat mitinga ostvario je Thiago Braz u skoku motkom, koji je ček u vrednosti od 1500 evra dobio od Volskwagena.

Sinančević je u prvoj seriji bacio 21.05 m, zatim u trećoj 21.18 m, dok je najbolji rezultat Asmira Kolašinca 20.52 m koji je ostvario u drugoj seriji. Mesud Pezer iz Bosne i Hercegovine je bio drugi sa hicem od 20.78 metara.  Prethodni državni rekord u dvorani, takođe je bio u vlasništvu Sinančevića I iznosio je 21.13 m. Najbolji hitac ostvario je u petoj seriji kada je dobacio do 21.25 m.

“ Izašao sam sa mesec dana treninga na državno prvenstvo gde sam bacio 20.56 m. Posle toga su bile Balkanske igre koje su bile uvertira za Serbian open. Nadam se da je ovo uvertira za Evropsko prvenstvo, koje mi je najvažnije za ovu zimsku sezonu” ,  rekao je Sinančević.

Ivana Španović je takmičenje završila sa skokom 6.71 koji je ostvarila u petoj seriji.

“Ovo takmičenje je bilo specifično s obzirom da je sedam dana pred veliko takmičenje. Nastupala sam bez trenera, pa me je to omelo, ali sve u svemu uvek je lepo takmičiti se pred domaćom publikom”, rekla je Ivana.

Lazar Anić je bio drugi u skoku udalj za muškarce. Skočio je 7.91 m koliko i Izmir Smajlaj, ali je Albanac završio prvi zato što je njegov drugi najbolji skok bio od Anićevog.

Ana Lukić je trčala 8.21 metara na 60 metara sa preponama i ostvarila je svoj lični rekord, dok je Aleksa Kijanović zauzeo drugo mesto u trci na 60 metara sa vremenom 6.75 s.  Luka Trgovčević je sa 7.85 pobedio na 60 metara prepone (drugi je bio Hasan Fofana sa 7.86), Britanka Morgan Lejk je bila prva u disciplini skok uvis za žene, jer je “prebacila” 1.96 m. Crnogorka Marija Vuković je stala na 1.89 m. Boško Kijanović pobedio je u Memorijalnoj trci “Ismail Mačev” na 400 m rezultatom 47.59 s i time odbranio titulu od prošle godine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kalendar Takmičenja 2021

Preuzmite Ovde

Kalendar atletskih takmičenja izvan stadiona u Republici Srbiji u 2021. Godini

Publikacija SAS 2020

Statistika u Nacionalnom sportu RS

Preuzmite Ovde

Propozicije takmičenja 2021

Login sekcija

Regionalni Savezi

  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner

Razno

  • Baner
  • Baner
  • Baner