SPAR Evropska prvenstva u krosu u Irskoj i Italiji

Nakon uspešne saradnje svih strana, koja uključuje i lokalne organizacione odbore, SPAR Evropsko prvenstvo u krosu će se održati u Fingal-Dublinu 2021. godine i u Torino-La Mandria Parku 2022. godine.

Fingal-Dablin je trebalo da bude domaćin 13. decembra, ali je događaj otkazan 2020. godine zbog pandemije COVID – 19.

Događaj će se po drugi put održati u Irskoj prestonici 2021. godine u kampusu Sport Ireland na periferiji Dablina 12. decembra.

Prvobitno dodeljeno SPAR Evropsko prvenstvo u krosu 2021, Torino-La Mandria Park će sada biti domaćin izdanja 2022.godine.

VD Evropske atletike Dobromir Karamarinov rekao je: „Nažalost, Dublin nije mogao da bude domaćin SPAR Evropskog prvenstva u krosu ove godine, ali želeli bismo da se zahvalimo Torino-La Mandria na saradnji koja je omogućila da se organizuje događaj sledeće godine. Irska i Italija imaju bogatu tradiciju u organizovanju ne samo kontinentalnih, već i globalnih kros događaja, tako da nam je drago da preusmerimo sledeća dva šampionata u dve ponosne i strastvene nacije“.

Italija će postati prva država koja je u četiri navrata organizovala Evropsko prvenstvo u krosu SPAR, nakon prethodnih izdanja u Ferrari 1998, San Giorgio su Legnano 2006. i Chia 2016. godine.

SPAR Evropsko prvenstvo u krosu 2022. biće održano u parku La Mandria, drugi po veličini zatvoreni park u Evropi. Svih sedam trka treba da se završe u dvorištu zamka „La Mandria“.

FOTO: Getty images

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kalendar Takmičenja 2021

Preuzmite Ovde

Kalendar atletskih takmičenja izvan stadiona u Republici Srbiji u 2021. Godini

Publikacija SAS 2020

Statistika u Nacionalnom sportu RS

Preuzmite Ovde

Propozicije takmičenja 2021

Login sekcija

Regionalni Savezi

  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner

Razno

  • Baner
  • Baner
  • Baner