ODRŽANO POJEDINAČNO I EKIPNO PRVENSTVO SRBIJE U KROSU

Blizu 200 takmičara iz 37 klubova nastupilo na terenima Sportskog centra Kraljevica

 

Na sjajno pripremljenoj stazi Sportskog centra Kraljevica u Zaječaru, održano je pojedinačno i ekipno Prvenstvo Srbije u krosu, pod pokroviteljstvom Srpskog atletskog saveza (SAS), a u tehničkoj organizaciji gradskog sportskog saveza Zaječara i lokalne samouprave Grada Zaječara. U okviru prvenstva održano je i finale kros serije Kup gradova – Trofej RTS 2020.

Na startu prvenstva Srbije su se pojavili takmičari i takmičarke iz 37 atletskih klubova sa teritorije cele Republike Srbije u kategorijama: mlađi pioniri/ke, stariji pioniri/ke, mlađi juniori/ke, stariji juniori/ke, mlađi seniori/ke, seniori/ke.

U konkurenciji seniora slavio je Ognjen Stojanović iz Beogradskog trkačkog kluba, ispred Milana Mitrovića (Mladost Užice) i Đure Borbelja (Apatin). Kod seniorki slavila je Olivera Jevtić (Mladost Užice), drugo mesto zauzela je Aleksandra Kostadinović (Srem Sremska Mitrovica) dok je treće mesto osvojila Stamenković Slađana (Crvena Zvezda).

Kod mlađih seniora trijumfovao je Elzan Bibić (Novi Pazar), drugi je bio Miloš Malešević (Inđija), treće mesto osvojio je Andrija Dimitrijević (Crvena Zvezda). U ženskoj mlađe seniorskoj konkurenciji pobedila je Milosavljević Katarina (Crvena Zvezda) ispred Jovane Šubatlije (Srem Sremska Mitrovica) i Katarine Sekulić (Sloboda Čačak).

U starije juniorskoj konkurenciji u muškoj kategoriji slavio je Mirko Mauna (Srem Sremska Mitrovica), drugi je bio Aleksa Milanović (Morava Ćuprija) iza koga se plasirao Miljković Saša (Trepča Kosovska Mitrovica). U ženskoj konkurenciji pobedila je Sanja Đoković (Čačak), ispred Vere Petronijević (Smederevo) i Jovane Miladinović (Kraljevo).

Kod mlađih juniora, slavio je Ognjen Nikolić (Čačak) ispred Željka Todorovića (Cer Šabac) i Maksima Puškara (Spartak Subotica), kod devojaka trijumfovala je Iva Maletić (Mladost Zaječar) ispred Marijane Jakovljević (Čačak) i Milice Tomašević (Crvena Zvezda).

U starije pionirskoj konkurenciji kod dečaka slavio je Veljko Vasiljević (Mladost Zaječar), ispred Kabira Ziljkića (Novi Pazar) i Dom Veljka (Požarevac), kod devojčica trostruka pobeda članica Novog Pazara, pobedila je Saima Murić ispred Mejre Mehmedović i Lenke Nikolić.

Kod mlađih pionira pobedio je član Novog Pazara, Samed Hadžić ispred članova AK ČAAK Čačak, Grujić Vuka i Cvetić Andrej, kod devojčica trijumfovala je Rajić Maša (Požarevac) ispred Saime Mušović (Novi Pazar) i Lare Paunović (Požarevac)

U sveukupnom ekipnom plasmanu slavila je ekipa Novog Pazara, ispred AK ČAAK Čačak i AK Požarevac. Pehare pobedničkim ekipama uručio je Dragan Zdravković, proslavljeni atletičar.

Za tri prvoplasirana takmičara i takmičarke u seniorskoj konkurenciji i za najuspešnijeg u sveukupnom plasmanu kros serije (Elzan Bibić) organizator Kupa Gradova Trofeja RTS obezbedio je novčane nagrade, koje je uručio direktor Stevan Kovačević.

 Izjava Olivere Jevtić, pobednica kod seniorki:

Moja specijalnost su uglavnom krosevi, na kojima sam osvojila 5 Evropskih medalja. Drago mi je da sam u finišu atletske sezone ponovo pobedila na Prvenstvu Srbije i odbranila prvo mesto od prošle godine. Ovo je za mene bio povratak atletici i takmičenjima posle onog mog padanja i saplitanja u Sofiji. Srećna sam da su Srpski atletski savez i organizatori Kros-a RTS sproveli ovo takmičenje u teškim uslovima – COVID-19 na bezbedan i savršen način. Prvi put sam trčala u Zaječaru, mnogo mi se dopala staza i organizacija, a Goran Čegar izrasta u dobrog i sposobnog sportskog radnika ide i grabi stopama Ivice Možeka.

Izjava pobednika seniorske trke Ognjena Stojanovića:

Sjajna trka i konkurencija na današnjem prvenstvu Srbije, pomogla je da istrčim odličnu trku i osvojim titulu u još jednoj atletskoj disciplini u 2020. godini. Veoma sam zadovoljn trkom, jer pre svega vreme od 30:45 na 9,7 km na travi jeste veoma lep rezultat. Trčao sam iza Mitrovića do 9-og kilometra. Znao sam da od samog početka moram da ispratim veoma jak ritam da bih imao šansu za pobedu. Osećao sam se dobro i čekao sam poslednji krug, tako da sam napao nakon devetog kilometra i uspeo da održim prednost do kraja. Organizacija današnjeg prvenstva bila je na dobrom nivou, staza i uslovi idealni za organizaciju prvenstava u krosu. Zadovoljan sam trkačkom sezonom jer mi je ovo četvrta medalja, pored pobede na polumaratonu, srebra na 10 km i bronze u planinskom trčanju.

Izjava Elzana Bibića, pobednika u mlađe seniorskoj trci:

Drago mi je da sam uspeo da i ove godine postanem sveukupni pobednik kupa gradova. Lepo sam se osećao tokom trke i izborio prvo mesto u svojoj kategoriji ispred svog kolege Miloša Maleševića, gde smo se borili za pobedu do samog cilja.

Izjava Gorana Čegara, tehnički delegat SAS:

„Ovim putem odajem priznanje klubu domaćinu gradskom sportskom savezu Zaječara, na čelu sa Igorom Božinovićem i Gradu Zaječaru koji su pomogli da ovogodišnje izdanje Prvenstva Srbije u krosu protekne u najboljem redu. Sjajna staza je bila specijalno pripremljena za realizaciju ovog prvenstva, koja obezbeđuje uslove za realizaciju velikih takmičenja. Na prvenstvu je nastupilo 37 klubova članica Srpskog atletskog saveza, sa blizu 200 takmičara i takmičarki. Raduje što su na prvenstvu učestvovali gotovo svi naši najbolji srednje i dugoprugaši Olivera Jevtić, Elzan Bibić, Miloš Malešević, Milan Mitrović, Nikola Raičević, Đuro Borbelj, Miroslav Dukadinović, Ognjen Nikolić, Saima Murić, Mauna Mirko, Milanović Aleksa, Maletić Iva i mnogi drugi. Takmičenje je proteklo bez problema i u skladu sa propisanani merama.

Prvenstvu Srbije prisustvovao je Edin Zuković selektor atletske reprezentacije, koji se svojim govorom, otvorio takmičenje. Ulogu tehničkog delegata obavljao je Goran Čegar, sudijski delegat bio je Goran Begović, suđenje su vršile sudije iz Krgaujevca i Kruševca, dok je za bezbednost bio zadužen dr Dragan Todorov, komesar za bezbednost SAS.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kalendar atletskih takmičenja izvan stadiona u Republici Srbiji u 2023. Godini

Statistika u Nacionalnom sportu RS

Kalendar Takmičenja 2024

Publikacija SAS 2023

Razno

  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • hbc-ns

Medijski prijatelji SAS

  • Baner
  • Radio S
  • Radio S