ODRŽANO 11. POJEDINAČNO PRVENSTVO SRBIJE U PLANINSKOM TRČANJU

Pobede Milana Mitrovića i Nevene Jovanović podno Vršačke kule

U predivnom ambijentu u Vršcu na Vršačkom bregu, održano je 11. Prvenstvo Srbije u planinskom trčanju, pod pokroviteljstvom Srpskog atletskog saveza (SAS), a u tehničkoj organizaciji Vršačkog atletskog kluba 1926 (VAK 1926) i lokalne samouprave Grada Vršca.

Na startu su se pojavili takmičari i takmičarke iz 28 atletskih klubova sa teritorije cele Republike Srbije u kategorijama stariji pioniri/ke, mlađi junior/ke, stariji juniori/ke, seniori/ke, atletske škole i veterani.

Izjava pobednika seniorske trke Milana Mitrovića AK Mladost Užice:

“Sjajna trka i konkurencija na današnjem prvenstvu Srbije doprinela je da iako nisam 100 odsto spreman, istrčim odlično trku i odbranim prošlogodišnju titulu. Ova pobeda mi znači puno za povratak posle povrede i daje mi veliki motiv da u takmičenjima koja predstoje u narednom periodu istrčim dobre rezultate, naročito očekujem sjajnu trku na Prvenstvu Srbije u krosu u Zaječaru. Vreme idealno za trčanje. Organizacija današnjeg prvenstva bila je na najvišem nivou, staza i uslovi idealni za organizaciju prvenstava u planinskom trčanju”.

Izjava Nevena Jovanović AK Crvena Zvezda Beograd, pobednica kod seniorki:

“Trka je bila fantastična, jeste staza teška ali prava za ovu vrstu atletske discipline, svaka čast na izboru staze Goranu Čegaru i organizatoru, hvala puno treneru Miletu Ugrenu koji je uvek uz mene. Drago mi je da sam odbranila osvojenu titulu koju sam osvojila na Kablaru. Organizacija trke je bila na visokom nivou, ja dolazim iz ovog kraja, samim tim mi je još draža današnja pobeda. Vršac zaslužuje da dobije organizaciju i većeg takmičenja Prvenstva Balkana, gde bi nadam se nastupila boje naše zemlje”.

Izjava Goran Čegar tehnički delegat SAS:

„Ovim putem odajem priznanje klubu domaćinu AK VAK 1926 iz Vršca, na čelu sa Nenadom Habibovićem i Gradu Vršcu, koji su pravim timskim radom doveli do toga da ovogodišnje izdanje bude realizovano na vrhunskom nivou. Sjajna staza je bila specijalno pripremljena za realizaciju prvenstva, kružna u dužini 2 km uzbrdo-nizbrdo, sa visinskom razlikom po krugu +83 m/ – 83 m, koja obezbeđuje uslove za realizaciju velikih takmičenja poput Prvenstava Balkan i Evrope u planinskom trčanju. Raduje veliki broj klubova koji je uzeo učešće, i ovo je rekordan broj, što je pokazatelj da se ova jedna od najmlađih atletskih disciplina iz godine u godinu razvija. Takmičenje je proteklo bez problema i potpunosti u skladu sa propisanim merama zaštite od COVID-19. Sudije, volonteri i sva službena lica maksimalno profesionalno su odradili svoj posao”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kalendar atletskih takmičenja izvan stadiona u Republici Srbiji u 2023. Godini

Statistika u Nacionalnom sportu RS

Kalendar Takmičenja 2024

Publikacija SAS 2023

Razno

  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • hbc-ns

Medijski prijatelji SAS

  • Baner
  • Radio S
  • Radio S