PRVENSTVO SRBIJE U POLUMARATONU ZA SENIORE I SENIORKE – Trijumfi Ognjena Stojanovića i Katarine Pohlod

U Čačku je u nedelju 27.septembra 2020. godine u sjajnoj atmosferi i po lepom vremenu, održano pojedinačno Prvenstvo Srbije u polumaratonu za seniore i seniorke na kojem je nastupio rekordan broj od preko 80 takmičara i takmičarki iz 25 atletskih klubova.

Takmičenje je otvorila Milica Dačić, predsednik organizacionog odbora u društvu Miloša Stevanića direktora Sportskog centra Mladost.

U muškoj konkurenciji slavio je Ognjen Stojanović iz Beogradskog trkačkog kluba sa rezultatom 1 sat 12 minuta i 10 sekundi, ispred Strahinje Trakića iz AK Šumadija Kragujevac (1:14:29), dok je treće mesto osvojio Milan Mitrović iz AK Mladost Užice (1:15:39).

U ženskoj konkurenciji slavila je članica AK Hajduk Maraton tim Kula, Katarina Pohlod sa rezultatom 1 sat 25 minuta i 54 sekunde ispred Slađane Stamenković iz AK Crvena Zvezda beograd (1:30:01) i članice AK Srem Sremska Mitrovica, Aleksandra Kostadinović (1:30:04).

Nagrade najbolje plasiranim takmičarima i takmičarkama uručio je Slobodan Branković direktor Srpskog atletskog Saveza, kome je Svetislav Lj. Marković, predsednik AK ČAAK Čačak uručio zlatnu plaketu za doprinos razvoju atletskog sporta u Čačku.

Suđenje na takmičenje u sprovele su licencirane sudije iz sudijske organizacije AK Kruševac iz Kruševca, sudijski delegat SAS bio je Vladimir Živković iz Niša, dok je ulogu tehničkoga delegat SAS obavljao Goran Čegar iz Apatina.

Tehnički organizator prvenstva Atletski klub ČAAK Čačak na čelu sa Draganom Dukancem i Srđanom Jovićem i organizacionim odoborom maksimalno je korektno i krajnje profesionalno odradio svoj posao. Događaj je organizovan u skladu sa svim propisanim merama bezbednosti i zaštite, bez ijednog vanrednog događaja.

Veliku podršku organizaciji pružio je Grad Čačak, Sportski centar Mladost Čačak, Čačanski sportski savez, Dom Kulture Čačak i sva javna gradska preduzeća.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kalendar Takmičenja 2020

Preuzmite Ovde

Kalendar atletskih takmičenja izvan stadiona u Republici Srbiji u 2020. Godini

Publikacija ASS 2019

Statistika u Nacionalnom sportu RS

Preuzmite Ovde

Propozicije takmičenja 2020

Login sekcija

Regionalni Savezi

  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner

Razno

  • Baner
  • Baner
  • Baner