Prvenstvo države U18 obeležili odlični rezultati

U Sremskoj Mitrovici je proteklog vikenda održano Prvenstvo Srbije za mladje juniore i juniorke, koje je donelo sjajne rezultate ,  naših takmičara.

U lepom ambijentu i idealnim vremenskim uslovima  postignuto je mnogo ličnih rekorda kao i normi za predstojeća medjunarodna takmičenja.

Zorana Rokavec (AK MLZ) učenica trenera Gorana Radoje  je u skoku u vis skočila fenomalnih  182 cm što joj je novi lični rekord kao i norma za Svetsko juniorsko prvenstvo u Nairobiju (Kenija) sledeće godine. Treba napomenuti da je Zorana i sledeće godine mladja juniorka.

Normu za Svetsko juniorsko prvenstvo je u izuzetno zanimljivoj trci na 800 metara ispunila i Iva Maletic (MZA)  istrčavši novi lični rekord 2.08.67 . Pored nje sjajne su bile i Dunja Sikima(BNZ) 2:09.77 (Norma za Evropsko mladje juniorsko u Rijetiju) kao i pobednica na 1500 metara , pionirka Saima Murić (NOP) 2:10.55 . U istoj disciplini samo u muškoj konkurenciji normu za pomenuto takmičenje ispunio je Teodor Antić (AK AŠKT) koji je ovu deonicu prešao za 1:55,09.

Adriana Vilagoš (AK SEN) bacila je koplje težine 500 grama do 59.31 m I zauzela dominantno prvo mesto.

Teodor Antić

Sjajna trka vidjena je i u trci na 400 metara sa preponama u kojoj je pobedio Nikola Kostić (KOŠ) 54.72 ispred Sekulić Alekse (BAK) 55.26. Norma za Evropsko mladje juniorsko u Rijetiju iznosi 56.00.

Junak oba dana prvenstva je Andrea Sremac (ASZ) učenica Borislava Mandića koja je odnela trostruku pobedu u disciplinama 100 , 200 i 400 metara.

Kod muškaraca titulu najbržeg na 100 I 200 metara poneo je Nemanja Tadić (CER) .

U skoku u dalj pobedio je Mihajlo Memedović (AK VOŽ) sa daljinom od 6.95 metara.

Kod devojaka Jovana Mićić (CZB) se vratila posle povrede i uz lični rekord 5.79m osvojila zlatnu medalju .

Veliki potencijal pokazao je i Jovan Stranić (VNS)  koji je pobedio u bacanju kladiva i bacanju diska.

Do kraja programa iz kalendara Srpskog atletskog saveza ostalo je još sedam takmičenja: Prvenstvo Srbije u višebojima, Ekipno Prvenstvo države za seniore/ke I starije pionire/ke, Prvenstvo Srbije u polumaratonu, Prvenstvo Srbije u hodanju na stazi, Prvenstvo Srbije u planinskom trčanju I Prvenstvo Srbije u krosu.

Fotografije možete pogledati na sledećem linku.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kalendar atletskih takmičenja izvan stadiona u Republici Srbiji u 2023. Godini

Statistika u Nacionalnom sportu RS

Kalendar Takmičenja 2024

Publikacija SAS 2023

Razno

  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • hbc-ns

Medijski prijatelji SAS

  • Baner
  • Radio S
  • Radio S