600 dana do Svetskog dvoranskog prvenstva

22. novembra 2019. godine naša zemlja postala je domaćin planetarnog atletskog šampionata u dvorani, najvećeg sportskog događaja na ovim prostorima.

Prvenstvo sveta 27. po redu održaće se od 11. do 13. marta 2022. godine u Beogradskoj areni. Planirano je učestvovanje sportista iz 200 zemalja sveta, očekujemo oko 4500 gostiju. Do početka takmičenja ostalo je još tačno 600 dana, a selektor Srpskog atletskog saveza, Edin Zuković priča o potencijalnom timu naše reprezentacije.

Očekujemo da će naš tim predvoditi svetska i evropska šampionka u skoku udalj Ivana Španović, koja je najavila pokušaj obaranja svetskog rekorda od 7.37 metara  pred domaćom publikom. Predviđamo da će se na zaletištu skoka u dalj naći i osvajačica zlatne evropske medalje u konkurenciji do 23 godine, Milica Gardašević.

U istoj disciplini nadamo se nastupu Strahinje Jovančevića, osvajača bronzane medalje na Evropskog prvenstvu u Glazgovu 2019. godine u dvorani, kao i finaliste Evropskog šampionata u Beogradu Lazara Anića.

U bacanju kugle, očekujemo dva predstavnika, osvajača trievropska odličja na Starom kontinentu, Asmira Kolašinca i njegovog naslednika dvadesettrogodišnjeg Armina Sinančevića, koji je bio naš jedini finalista na Prvenstvu sveta u Dohi.

Elzan Bibić takođe je jedan od supertalentovanih srpskih atletičara koji ima samo 21 godinu i već dva državna rekorda na 1500 m i 3000 m. U sprintu imamo nekoliko atletičara koji su jako uznapredovali u poslednjih nekoliko godina: Milana Tirnanić (60 m), Aleksa (60 m) i Boško Kijanović (400 m).

Na 60 m prepone jedna od naših najmladjih takmičarki, Anja Lukić bi trebala da se izbori za svoje mesto u timu, isto kao i Luka Trgovčević.

Našim skakačima bi trebalo da se pridruži i perspektivni atletičar Jasmin Halili, koji bi nas predstavljao u skoku u vis. Još nekolicini mladih atletičara bio bi veliki motiv nastupa pred domaćom publikom, a tu računam Dimitrija Novakovića (troskok), Miloša Maleševića (3000m), Milica Emini (60m pr).

Verujemo da će se ovom timu pridružiti još mladih nada i talenata srpske kraljice sportova.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kalendar Takmičenja 2021

Preuzmite Ovde

Kalendar atletskih takmičenja izvan stadiona u Republici Srbiji u 2021. Godini

Publikacija SAS 2020

Statistika u Nacionalnom sportu RS

Preuzmite Ovde

Propozicije takmičenja 2021

Login sekcija

Regionalni Savezi

  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner

Razno

  • Baner
  • Baner
  • Baner