Balkan Gala u Vrnjačkoj Banji

Balkanska atletska federacije je po deveti put proglasila najbolje atletičare/ke, medju svojim redovima, a domaćin svečanosti bio je Atletski savez Srbije i grad Vrnjačka Banja.

Samo nekoliko dana nakon dobijanja organizacije Svetskog prvenstva u dvorani 2022. u Hotelu “Tonanti” organizovana je Balkan Gala sa vodećim ljudima iz 21 zemlje članice federacije.

Pre početka zvanične dodele nagrada obratio se predsednik Atletskog saveza Srbije, Veselin Jevrosimović:

“Srećan sam što ispred Atletskog saveza Srbije mogu da vas ugostim na dodeli nagrada najboljim atletičarima Balkana. Želim da se zahvalim svima koji su sebe ugradili u ove sportske uspehe – ovde prisutnim gostima, takmičarima, trenerima, sportskim radnicima i uopšte, prijateljima atletike, i onima kojima se divimo na atletskom terenu, ali i onima koji često ostaju iza zavese.  Takođe, koristim ovu jedinstvenu priliku da izrazim veliku radost zbog dobijanja organizacije najvećeg dvoranskog atletskog događaja na svetu 2022. godine. Funkcija predsednika jednog od najuspešnijih sportskih saveza u Srbiji uvek predstavlja izuzetnu čast, ali naš najnoviji uspeh donosi mi još jednu privilegiju: osećaj neizmernog ponosa. Ovo veče iskoristićemo da se opustimo i uživamo u svojim uspesima, a već od sutra, sve atletičare i sportske radnike Balkana čeka mnogo posla. Ali mi smo uvek spremni da pokažemo ono u čemu smo najbolji – vredan rad, znanje, upornost, viziju, pozitivnu energiju, otvorenost za nove ideje i nepokolebljivost u dostizanju ciljeva. Jer, ciljevi su visoko, a na nama je da neprestano podižemo lestvicu”.

Za najbolju atletičarku Balkana nagradu je dobila bugarska atletičarka Ivet Lalova. Za najboljeg atletičara Balkana odabran je Amel Tuka iz Bosne i Hercegovine.

Pored njih dvoje nagrade su dobili i ukrajinska atletičarka Yaroslava Mahuchikh i bugarski atletičar Valentin Andreev za mlade zvezde u usponu.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kalendar Takmičenja 2020

Preuzmite Ovde

Kalendar atletskih takmičenja izvan stadiona u Republici Srbiji u 2020. Godini

Publikacija ASS 2019

Statistika u Nacionalnom sportu RS

Preuzmite Ovde

Propozicije takmičenja 2020

Login sekcija

Regionalni Savezi

  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner

Razno

  • Baner
  • Baner
  • Baner