Zvanično najavljeno SP 2022

U okviru Balkan Gale koja će se održati večeras u Vrnjačkoj Banji, danas je održana Konferencija za medije na temu domaćinstva najvećeg planetarnog takmičenja 2022.godine.

Predstavnicima sedme sile obratili su se:

 

  • Sergej Bubka, potpredsednik Svetske atletske federacije
  • Dobromir Karamarinov, predsednik Balkanske atletske federacije
  • Slobodan Branković, direktor Atletskog saveza Srbije
  • Boban Đurović, gradonačelnik Vrnjačke Banje

“Beograd je sada jači nego pre dve godine, čestitam Slobodanu, naročito njemu, jer je njegova energija uz fokus bila veoma jaka da se ovo ostvari. Bio je lider u organizaciji Evropskog dvoranskog prvenstva 2017, koje je proglašeno za najbolje. Sada na red dolazi Svetsko i verujem da će biti slično. Veliki je uspeh dobiti organizaciju. Ovde smo da slavimo najbolje atletičare i zvezde u usponu. Imamo 21 člana federacije, nisu tu samo balkanske zemlje, već i one iz okoline. Ovo je velika prilika za atletiku i Srbiju”,  rekao je Karamarinov.

“Prvo bih se zahvalio medijima, strašno je važna vaša podrška i da svi u državi mogu da se ponose i diče ovim što smo dobili. Verujte mi da nije bilo nimalo lako dobiti najveći sportski događaj u istoriji Srbije. Dugujemo veliku zahvalnost svetskoj i balkanskoj atletici, pokazali smo u prošloj deceniji da možemo da organizujemo mnoga takmičenja. Veliko hvala Sergeju, na velikoj podršci koju nam pružaš. Moj veliki prijatelj Karamarinov je na startu meni dao smernice kako treba da vodim organizaciju kakav je Atletski savez Srbije. Organizovanje sportskih događaja, gala večeri, konvencija, nije moguća bez podrške države i lokalnih samouprava. Sada smo u Vrnjačkoj Banji i moram da zahvalim Bobanu Đuroviću, učinio je da se osećamo kako se osećamo. ASS je procvetao u poslednjih 10 godina od dolaska Veselina Jevrosimovića , jednog od ljudi koji kada se dohvate bilo čega, čine čuda. Tako je i sa ASS, od Saveza koji je u tragovima bio prisutan u medijima, postižemo mnogo u rezultatima, u infrastrukturi i drugim aspektima. U poslednjih 10 godina imamo više medalja nego u prethodnih 60. Ponosni smo, ne stajemo, imamo ciljeve za narednih 10 godina. Važno nam je sada da napravimo najbolje SP ikada. To smo uradili 2017, nema razloga da ne bude tako 2022. Bez podrške države predsednika, Beograda, ne bismo sve to mogli. Bez podrške i garancija, ne bismo dobili Svetsko prvenstvo. Verujte da posle tri noći, prespavane ili neprespavane, nismo svesni šta smo dobili, to se nikad nije dogodilo, da toliko zemalja sveta ugostimo. Želimo da Arena bude puna od pre podneva do večernjih sati”, rekao je Slobodan Branković.

Predsednik opštine Vrnjačka Banja, Boban Đurović, ponosan je na ovu priliku da turistička oaza u srcu Srbije najavi Svetsko prvenstvo.

Čestitam ASS na rezultatima, vredni su pažnje, dokaz su velikog rada, ali i velike podrške države. Vrnjačka Banja je tradicionalno dobar domaćin, I ponosni smo što možemo da ugostimo svetska imena, koja su nekada bila nedostižna za našu lokalnu samoupravu. Želim da nastavite sa uspesima koje nižete i da uspešno organizujete SP 2022”.

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kalendar atletskih takmičenja izvan stadiona u Republici Srbiji u 2023. Godini

Statistika u Nacionalnom sportu RS

Kalendar Takmičenja 2024

Publikacija SAS 2023

Rezultati po starosnim kategorijama 2023

Razno

  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • hbc-ns

Medijski prijatelji SAS

  • Baner
  • Radio S
  • Radio S