Kruševac domaćin državnog prvenstva za najbolje atletičare Srbije

Povodom Prvenstva Srbije u atletici (za seniore i seniorke) danas je održana konferencija za medije na kojoj su najavljena dešavanja za predstojeći vikend – 24. i 25.08.2019. godine.

Na konferenciji su govorili gradonačelnik Jasmina Palurović, državni reprezentativac u bacanju kugle Asmir Kolašinac i sekretar Atletskog kluba „Kruševac“ Goran Begović.

„Dokaz da smo odlični organizatori je i odluka da se i ovogodišnje prvenstvo održi u Kruševcu – treći put zaredom. Zbog problema sa završetkom radova na atletskom stadionu u Kraljevu, nacionalni savez nam se obratio da preuzmemo domaćinstvo, što smo oberučke prihvatili. Kao dobri domaćini smo se pokazali, sada ostaje na takmičarima da postignu sjajne rezultate i obezbede još neku normu za predstojeće Svetsko prvenstvo (krajem septembra 2019. u Kataru) i Olimpijske igre u Tokiju naredne  godine”, rekla je gradonačelnica Jasmina Palurović.

Proslavljeni reprezentativac Asmir Kolašinac izrazio je zadovoljstvo što će se ponovo takmičiti u Kruševcu. „Ovde su nam sjajni uslovi za takmičenje, borilišta su odlično uređena, tako da se od nas učesnika mogu očekivati dobri rezultati. Nadam se da ću dobro baciti”.

Sekretar Atletskog kluba „Kruševac“ Goran Begović izneo je osnovne podatke o satnici takmičenja, kao i broju učesnika. „Prijavljeno je 234 takmičara iz 65 klubova, a odobreno je učestvovanje 5 takmičara iz BiH, Crne Gore, Bugarske i Severne Makedonije. Možemo da se pohvalimo da je ovo jedno od najbrojnijih takmičenja u ovoj kategoriji u poslednjih nekoliko godina“.

Svečano otvaranje prvenstva biće u subotu, 24.08.2019. godine,  u 18:00 sati na sportskom kompleksu „Radomir Mićić Miče“.

Oba dana, takmičenje će trajati od 18:00 do 22:00 sata, a ulaz je slobodan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kalendar Takmičenja 2020

Preuzmite Ovde

Kalendar atletskih takmičenja izvan stadiona u Republici Srbiji u 2020. Godini

Publikacija ASS 2019

Statistika u Nacionalnom sportu RS

Preuzmite Ovde

Propozicije takmičenja 2020

Login sekcija

Regionalni Savezi

  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner

Razno

  • Baner
  • Baner
  • Baner