Anja Lukić, Milica Emini i Aleksa Kijanović do polufinala na EP U23

Danas je prvi dan Evropskog prvenstvo za mladje seniore/ke koje se održava u Švedskoj. Našu reprezentaciju predstavlja ukupno 11 takmičara, od čega je njih petoro već takmičilo, a do kraja dana očekuje se nastup još troje njih.

Veljko Nedeljković bacio je kuglu 17.18m i zauzeo 17.mesto u ukupnom plasmanu u kvalifikacijama. Nažalost to nije bilo dovoljno za prolazak u finale.

„Dao sam sve od sebe, ali nije bilo dovoljno za prolazak dalje“, rekao je Veljko.

Bogdan Zdravković završio je svoje takmičenje u kvalifikacijama bacanja kugle na 19.mesto rezultatom 17.13m.

„Takmičenje je bilo super, nadao sam se boljem rezultatu, ali nisam uspeo. Jedno veliko iskustvo za mene“, rekao je Bogdan.

Aleksa Kijanović uspeo je da dođe do polufinalne trke na 100m, koja ga očekuje danas popodne. On je jutros u kvalifikacijama, zauzeo četvrto mesto u svojoj grupi rezultatom 10.95s.

Milica Emini bila je peta u svojoj kvalifikacionoj grupi na 100m prepone rezultatom 14.30s. U ukupnom plasmanu ona se našla na 23.mestu, dok je 24 takmičarki prolazilo u polufinale.

„Nisam istrčala onako kako sam očekivala, ali šta je tu je. Prošla sam u polufinale, a tamo je sve moguće“, rekla je Milica.

Anja Lukić trčala je u petoj grupi na 100m prepone i kao četvrtoplasirana uspela da dodje do polufinala ove discipline. Ona je trku istrčala za 14.14s. Polufinale je na programu sutra, 12.07. od 16h.

„Zadovoljna sam prolaskom u polufinale, očekivala sam bolji rezultat, ali s obzirom na to da je vetar jak i ovo je dobro“, rekla je Anja.

Do kraja prvog dana očekuje nas trka na 3000m stipl u kojoj ćemo gledati Zoranu Grujić od 17.55h. Polufinalna trka na 100m, u kojoj će trčati Aleksa Kijanović u 18.30h. Kvalifikaciona trka na 1500m, Elzan Bibić u 19h i troskok od 19.05h – Marija Stojadinović.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kalendar Takmičenja 2020

Preuzmite Ovde

Kalendar atletskih takmičenja izvan stadiona u Republici Srbiji u 2020. Godini

Publikacija ASS 2019

Statistika u Nacionalnom sportu RS

Preuzmite Ovde

Propozicije takmičenja 2020

Login sekcija

Regionalni Savezi

  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner

Razno

  • Baner
  • Baner
  • Baner