Španovićeva otvara sezonu na mitingu Dijamantske lige u Rimu

Posle ostvarenog cilja u zimskom delu sezone i uzastopne titule evropske dvoranske prvakinje, Ivana Španović preko Rima, Zenice, Sekešfehervara, Londona, Skoplja, Birmingema,  i Brisela kreće u osvajanje svetske titule.

Prvi put u istoriji prvenstvo sveta u atletici održava se u oktobru mesecu, u Dohi. Visoka temperatura i tempiranje forme predstavljaju najveće izazove za trenere i njihove sportiste ove sezone. Jasni su bili Španovićeva i trener Obradović, fokus je na Dohi, a sve ostalo je priprema za osvajanje te zlatne medalje koja nedostaje u Ivaninoj bogatoj kolekciji odličja sa najvećih takmičenja. Pored nastupa na najelitnijim atletskim takmičenjima, mitinzima Dijamantske lige, Ivana će takmičiti i na nekoliko mitinga u regionu, u Bosni i Hercegovini, Mađarskoj i Skoplju, gde će na ekipnom šampionatu Evrope braniti boje Srbije.

„Ivana kreće sa sezonom na otvorenom u četvrtak  na Dijamantskoj ligi u Rimu. Za razliku od predhodnih godina Ivanin cilj će biti u oktobru, a ne u avgustu. To znači da formu polako treba podizati. U Rimu će skakati iz kraćeg zaleta i zadatak je da doskoči na daljine 6.60-6.70m što je za ovaj period više nego odlično. Treba biti vrlo obazriv jer je prvi put u istoriji glavno takmičenje u oktobru mesecu. Treneri su stavljeni pred veliki ispit“ – zaključio je Obradović.

Skok udalj je na programu u četvrtak, 6.juna sa početkom u 18:25 časova.

Više informacija o mitingu i učesnicima možete naći na linku ispod

https://rome.diamondleague.com/en/news/news/news/detail/News/golden-gala-2019-the-preview-event-by-event/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kalendar Takmičenja 2020

Preuzmite Ovde

Kalendar atletskih takmičenja izvan stadiona u Republici Srbiji u 2020. Godini

Publikacija ASS 2019

Statistika u Nacionalnom sportu RS

Preuzmite Ovde

Propozicije takmičenja 2020

Login sekcija

Regionalni Savezi

  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner

Razno

  • Baner
  • Baner
  • Baner