Održana sedma vršačka trka uz stepenište

U nedelju 26.05.2019. godine, u Vršcu je održana tradicionalna 7. Vršačka trka uz stepenište, koja se nalazi po prvi put u kalendaru ASS za atletske manifestacije izvan stadiona, čiji je tehnički organizator bio „Vršački atletski klub 1926“, a kome je podršku pružio Grad Vršac i Hemofarm fondacija.

Na ovogodišnjem izdanju ove nesvakidašnje trke, okupio se rekordan broj takmičara i takmičarki. Kroz ciljnu liniju u glavnoj muškoj i ženskoj trci je prešlo ukupno 170 (121 muškarac i 49 žena). Pored ove dve trke u zvaničnom programu, održana je i revijalna šetnja na istoj stazi u kojoj je nastupilo oko 150 učesnika.


Start ženske i muške trke bio je realizovan iznad gornjeg dela Centra Milenijum, dok je cilj bio upriličen na kraju stepeništa kod Kapele Svetog Krsta na Vršačkom brdu. Dužina staze u obe konkurencije iznosila je 750 metara, sa visinskom razlikom od + 133 metara, uz konstantan uspon od 18% i sa ukupno pređenih 430 stepenika.


Titulu šampiona u muškoj konurenciji zasluženo je osvojio Kristijan Stošić, član Atletskog kluba Vranjski maratonci, koji je ovu ekstremnu stazu istrčao za 4 minuta, 18 sekundi i 52 stotinke. Drugoplasirani je bio Miloš Dajević iz Atletskog kluba Cerski junaci (4 minuta 23 sekunde i 42 stotinke), dok je bronzano odličje od prošle godine odbranio Miroslav Dukadinović, član OAK Beograd (4minuta 28 sekundi i 30 stotinki).


Pobedničku titulu u ženskoj konkurenciji odbranila je Nevena Jovanović, članica AK Crvena Zvezda sa rezultatom 5 minuta 20 sekundi 71 stotinka , drugoplasirana je bila Katarina Pohlod iz Novog Sada, član ARK Fruška Gora iz Novog Sada, aktuelna šampionka Srbije u polumaratonu (5 minuta 25 sekundi i 78 stotinki). Treća je bila debitantkinja na trci, Marina Radovanović, članica Atletskog kluba Leposavić (5 minuta 31 sekundi i 38 stotinki).


Izjava predsednik AK VAK 1926, Nenada Habibovića:
„Trku su završila 170 učesnika, što je najveći broj do sada i svi su nagrađeni unikatnim učesničkim medaljama, majicama za trčanje i bogatim učesničkim paketom. Trka je ponovo imala internacionalni karakter jer su, pored domaćih takmičara, bili gosti iz Crne Gore i Španije. Najboljih šest takmičara u obe konkurencije pored novčanih nagrada i pehara dobili su i veliki broj robnih nagrada. Po uzoru na najviše standarde u organizaciji trka i ove godine pobednicima u starosnim kategorijama: M40-49 (muškarci od 40 do 49 godina), M50-59 (muškarci od 50 do 59 godina), M60-69 (muškarci od 60 do 69 godina), M70-79 (muškarci od 70 do 79 godina), M80+ (muškarci stariji od 80 godina), Ž40-49 (žene od 40 do 49 godina) i Ž50 + (žene starije od 50 godina) uručeni su lepi pehari i robne nagrade. Specijalnu nagradu kao najstrarija učesnica trke, dobila je Jelena Putniković iz Beograda“.


Izjava Goran Čegara koordinatora ASS za atletske manifestacije izvan stadiona:
„Grad Vršac i „Vršački atletski klub 1926“ bili su pravi domaćini. Organizacija ove izuzetno atraktivne i nesvakidašnje trke, koja nije klasična, bila je na izuzetno visokom nivou – pravi spektakl. Drago mi je da sam bio prisutan i lično se uverio u kvalitet ove manifestacije, koju je organizovao organizacioni tim na čelu sa predsednikom kluba Nenadom Habibovićem. Puno pozitivne energije i osmeha na licima trkača pokazatelj je da je događaj u potpunosti uspeo“.


Najboljim takmičarima nagrade su uručili Dejan Santrač, zamenik gradonačelnice Vršca, Goran Čegar, koordinator Atletskog saveza Srbije za trke izvan stadiona, Tatjana Palkovač, direktorka Turističke organizacije Vršac, Suzana Jovanović ispred opštinske organizacije Crvenog krsta Vršac, Dejan Potočan, ispred Sportskog Saveza Vršca, Po objavljivanju zvaničnih rezultata, svi učesnici trke dobiće i lepo sizajnirane elektronske diplome.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kalendar atletskih takmičenja izvan stadiona u Republici Srbiji u 2023. Godini

Statistika u Nacionalnom sportu RS

Kalendar Takmičenja 2024

Publikacija SAS 2023

Razno

  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • hbc-ns

Medijski prijatelji SAS

  • Baner
  • Radio S
  • Radio S