SKUP ORGANIZATORA ATLETSKIH TAKMIČENjA IZVAN STADIONA U JAGODINI

U Jagodini će se ove subote i nedelje 30. i 31.03. 2019. godine, pod pokroviteljstvom Grada Jagodine, a u organizaciji Atletskog saveza Srbije i Jagodinskog sportskog saveza  održati istorijski skup organizatora atletskih takmičenja izvan stadiona (takmičenja koja se nalaze u kalendaru ASS).

Na inicijativu koordinatora ASS za atletska takmičenja izvan stadiona Gorana Čegara, a uz svesrdnu pomoć ASS, Grada Jagodine i jednog od čelnih ljudi Jagodinskog maratona, prof. dr Dejana Dašića, otpočet je proces organizacije skupa, za koji se prijavilo 38 organizacija sa blizu 60 učesnika iz cele Srbije.

” Izuzetno se radujem što je ideja koja traje već neko vreme naišla na podršku Grada Jagodine i ASS i da će po prvi put na jednom mestu biti gotovo svi organizatori atletskih takmičenja izvan stadiona. Zamisao je da se organizatori dva dana druže i da razmenjuju svoja mišljenja i kroz razgovor dođu do novih kvaliteta u komunikacijama. Za subotu je predviđeno okupljanje u Jagodini u ranim popodnevnim satima, nakon čega sledi zajednički ručak, obilazak zoo vrta i muzeja voštanih figura. Nakon obilaska na programu je radni deo skupa od 17.30 do 19.00 časova u okviru koga je predviđeno da se organizatorima obrate predstavnici Grada Jagodine, direktor ASS Slobodan Branković, ispred organizacije Jagodinskog maratona prof.dr. Dejan Dašić, komesar za bezbednost ASS dr Dragan Todorov i na kraju Goran Čegar, koordinator ASS za atletska takmičenja izvan stadiona, po završetku obraćanja, organizatorima će biti omogućeno da daju svoje mišljenje i predloge, na osnovu kojih će se na kraju skupa doneti određeni zaključci, koji bi trebalo da doprinesu povećanju kvaliteta atletskih događaja izvan stadiona u Republici Srbiji”, rekao je Goran Čegar.

Treba napomenuti da je Atletski savez Srbije u saradnji sa Gradom Jagodinom i organizatorom 3. Jagodinskog maratona, obezbedio za po jednu osobu iz svake organizacije: besplatan smeštaj, ishranu (ručak i večeru i doručak) posetu zoo vrtu, muzeju voštanih figura i besplatnu startninu za učesnike skupa za učešće  na 3. Jagodinskom maratonu (disciplina po izboru).

U proteklih godinu dana napravljen je veliki iskorak u uređenju atletskih trka izvan stadiona, koje se po prvi put većina od njih (75) nalaze u zvaničnom kalendaru Atletskog saveza Srbije. Takođe u proteklih godinu dana urađeno je merenje i sertifikovanje velikog broja staza na teritoriji cele R. Srbije (34 staze u 20 gradova) koje su izvršili zvanični merioci AIMS i IAAF i na taj način omogućeno da takmičari istrčavaju tačne staze i da rezultati budu relevantni.

Zvaničan program možete preuzeti ovde.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kalendar atletskih takmičenja izvan stadiona u Republici Srbiji u 2023. Godini

Statistika u Nacionalnom sportu RS

Kalendar Takmičenja 2024

Publikacija SAS 2023

Razno

  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • hbc-ns

Medijski prijatelji SAS

  • Baner
  • Radio S
  • Radio S