Spektakularni III Serbian open indoor meeting

III Serbian open indoor meeting održan je danas u Atletskoj dvorani na Banjici. Takmičenje je okupilo naše najbolje atletičare, ali i zvezde iz čak 21 zemlje.

Miting su otvorili gradonačelnik Beograda, Siniša Mali, predsednik Svetske atletske federacije, Lord Sebastijan Kou i predsednik Atletskog saveza Srbije, Veselin Jevrosimović.

Nakon predsednika nacionalnog saveza Srbije, govorio je Ser Sebastijan Kou.

“Prvo bih želeo da se zahvalim na veoma toploj dobrodošlici. Drago mi je da sam ovde i želim da čestitam federaciji Srbije na ovako dobrom mitingu, kao i svima koji rade na ovom projektu, a to su naši cenjeni volonteri. Hvala srpskoj vladi na pomoći ovom sportu koji mnogo volimo. Počastvovan sam da sam ovde među ljudima koji, ne samo vole atletiku, nego su iznedrili toliko dobrih atletičara. Veoma je važno to što činimo i što razvijamo atletiku”, poručio je Kou.

Siniša Mali gradonačelnik Beograda proglasio je takmičenje otvorenim:

“Dve stotine takmičara iz 21 zemlje je prilika da pošaljemo sliku Beograda u svet. Beograd je postao prestonica sporta i isplati se svaki dinar koji ulažemo usportiste. Hvala ASS na organizaciji i gospodinu Sebastijanu Kou na tome što je izdvojio vreme da dođe i podrži ovo takmčenje. Velika stvar je kandidatura Beograda za Svetsko dvoransko prvenstvo 2022. Prošle godine smo bili dobri domaćini na Evropskom prvenstvu, a imamo priliku i da to uradimo za četiri godine na svetskom nivou. Proglašavam ovo takmičenje otvorenim “, rekao je Mali.

Najvredniji rezultat ostvarila je naša najbolja atletičarka Ivana Španović koja je još jednom opravdala ulogu favorita i skočila sjajnih 6.93 metara, što je ujedno i vodeći rezultat na svetu. Ivana je imala pet skokova i svih pet bili su ispravni: 6.64m, 6.85m, 6.93m,6.72m, 6.67m.

“Žao mi je što se nisam spremala za ovaj miting sigurna sam da bi skočila još dalje, ali nakon ovog takmičenja očekuje me još jedno, pa onda Svetsko prvenstvo u Birmingemu. Današnji moj skok pokazuje da sam u dobroj formi i da ću spremno dočekati SP u dvorani, što mi je za ovaj deo sezone prioritet”, rekla je Španovićeva.

Ostale rezultate sa mitinga možete naći ovde.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kalendar atletskih takmičenja izvan stadiona u Republici Srbiji u 2023. Godini

Statistika u Nacionalnom sportu RS

Kalendar Takmičenja 2024

Publikacija SAS 2023

Rezultati po starosnim kategorijama 2023

Razno

  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • hbc-ns

Medijski prijatelji SAS

  • Baner
  • Radio S
  • Radio S