Odluka o usvajanju Nacrta izmena i dopuna Statuta SAS

Upravni odbor SAS pokrenuo je inicijativu usvajanja Nacrta izmena i dopuna Statuta

SAS, u skladu sa članom 46. stav 1 tačka 1 Statuta SAS, a u skladu sa analizom koja je urađena na kraju ove takmičarske godine.

Imajući u vidu da Srpski atletski savez organizuje veliki broj takmičenja, Upravni odbor je saglasan da se broj takmičenja na kojima sportsko udruženje mora da učestvuje poveća na 5 u takmičarskoj sezoni, kako bi stekao pravo učešća na Skupštini SAS.

Ova Odluka je doneta, imajući u vidu da se u toku takmičarske sezone organizuje veliki broj nacionalnih takmičenja, računajući posebno svaku kategoriju, te tako primera radi na PS za juniore i juniorke, nećemo više računati kao nastup na jednom takmičenju, u slučaju da sportsko udruženje nastupi i na PS za juniore i na PS za juniorke sa svojim atletičarima i atletičarkama, već ćemo računati kao nastup na dva takmičenja.

Takođe, u 5 takmičenja na koje sportsko udruženje mora da nastupi u toku takmičarske sezone da stekne prava predviđenim Statutom SAS, računaće se i takmičenja regionalnih atletskih saveza u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji.

Ovim izmenama cilj je da sportska udruženja učestvuju na većem brojem takmičenja, jer Srpski atletski savez ulaže ogromna sredstva u organizaciju istih.

S tim u vezi, i gledajući novi pristup kojem se Srpski atletski savez okreće, sportska udruženja će imati i više nego dovoljno takmičenja na kojima može da ispuni uslov.

U delu izmena koje se tiču održavanja članstva u SAS, kao i korišćenja reči „klub“ u svom nazivu, jasnije su definisane procedure koje će važiti u narednom period.

Što se tiče izmena i dopuna u delu koji predviđa rad stručnih sportskih organizacija (Sudijske i Trenerske organizacije), Upravni odbor SAS je saglasan da je potrebno ići u korak sa krovnim međunarodnim institucijama, i u skladu sa tim predložene su ove izmene.

U skladu sa Odlukom o usvajanju Nacrta izmena i dopuna Statuta SAS i otvorenom javnom raspravom, molimo Vas da se u roku navedenom u Odluci, u pisanoj formi i overeno pečatom i potpisom zakonskog zastupnika člana SAS izjasnite na predložene izmene i dopune Statuta SAS.

Odluku UO možete preuzeti ovde.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Statistika u Nacionalnom sportu RS

Kalendar Takmičenja 2024

Publikacija SAS 2023

Razno

  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • hbc-ns

Medijski prijatelji SAS

  • Baner
  • Radio S
  • Radio S