Atletski klub Partizan sedmi put stvarao velike šampione

Atletski klub Partizan organizovao je VII Miting budućih šampiona u prepunoj atletskoj dvorani na Banjici. Bila je ovo prava idilična slika za sve ljubitelje atletike, od atletskih škola do seniorskih nastupa, svaka disciplina je bila puna uzbuđenja.

Pozdravnu reč prisutnima uputio je generalni sekretar JSD Partizan Željko Tanasković:

„Čast mi je da vidim ovoliko dece na jednom mestu. Ovo im je prilika da ostvare određena priznanja i pobede svoju veštinu, a svi znamo da svako priznanje povećava i samopouzdanje. Kao što pobeda nije konačna, tako ni poraz nije fatalan. Svaki naredni put imate priliku da napravite još bolji rezultat“,

Državni, lični i ovosezonski rezultati postavljali su se iz minuta u minut.

Novo pojačanje Partizana, Zdravko Kanjevac, katapultirao je kuglu do 17.59 metara. U konkurenciji mlađih juniora ostvario  je neprikosnovenu pobedu sa više od četiri metara prednosti u odnosu na konkurenciju. Sa ovakvim početkom sezone pravi je kandidat za velika iznenađenja u disciplini koja već duže vreme karakteriše Srbiju.

Hrvatska zvezda, sada više i ne toliko u usponu jer niže višegodišnje uspehe, Mia Wild tradicionalno u Srbiji fantastično otvara dvoransku sezonu. Prvakinja Evropskog olimpijskog festivala mladih, trijumfovala je u trci na 60 metara prepone  ličnim rekordom od 8.23 sekundi.

Najbolji rezultat u konkurenciji mlađih pionirki na 200 m, postigla je Nađa Savić, članica AK Voždovac, vremenom od 26.67 s.

Drugi najbolji rezultat Srbije postavljen je u konkurenciji starijih pionira na 60 metara prepone. Stefan Đonić, član AK Sirmiuma istrčao je ovu deonicu za 8.34 sekundi.

Vlasnik čak 17 nacionalnih rekorda Severne Makedonije, Jovan Stojoski, odneo je ubedljivu pobedu na 200 metara. Iako je njegova specijalnost duplo duža distanca, dan za danom pokazuje da mu je brzina veliki adut i da hvata ozbiljan zalet za dvoransku sezonu. Zlatnom medaljom okitio se nakon istrčanih 22.06 s.

Izuzetno iskusna Rumunka, Daniela Cristina Balan, vodila je taktičku trku na 1.500 metara sa perspektivnom Saimom Murić iz Novog Pazara do poslenjeg kruga. Balan je pobedila sa 4:25.07, dok je Murićeva kroz liniju cilj prošla sa 4:26.26.

 

 

Izvor: AK Partizan

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Statistika u Nacionalnom sportu RS

Kalendar Takmičenja 2024

Publikacija SAS 2023

Razno

  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • hbc-ns

Medijski prijatelji SAS

  • Baner
  • Radio S
  • Radio S