SKUP ORGANIZATORA ATLETSKIH TAKMIČENJA IZVAN STADIONA

U Jagodini će naredne subote i nedelje 02. i 03.09. 2023. godine, uz podršku Srpskog atletskog Saveza i Jagodinskog sportskog saveza i Grada Jagodine održati skup organizatora atletskih takmičenja izvan stadiona.

Na inicijativu koordinatora SAS za atletska takmičenja izvan stadiona Gorana Čegara, a uz svesrdnu pomoć Srpskog atletskog Saveza, Grada Jagodine i jednog od čelnih ljudi Jagodinskog maratona, prof. dr Dejana Dašića, otpočet je proces organizacije skupa, za koji se prijavilo 35 organizacija sa blizu 50 učesnika.

Izjava G.Čegar: Izuzetno se radujem što je ideja koja traje već neko vreme naišla na podršku Grada Jagodine i SAS i da će po drugi put na istom mestu biti veliki broj organizatora atletskih takmičenja izvan stadiona. Zamisao je da se organizatori dva dana druže i da razmenjuju svoja mišljenja i kroz razgovor dođu do novih kvaliteta u komunikacijama. Za subotu je predviđeno okupljanje u Jagodini u ranim popodnevnim satima, nakon čega je na programu  radni deo skupa od 17.00 do 19.15 časova u okviru koga je predviđeno da se organizatorima obrate predstavnici Grada Jagodine, direktor SAS Slobodan Branković, ispred organizacije Jagodinskog maratona prof.dr. Dejan Dašić, komesar za bezbednost SAS dr Dragan Todorov i na kraju Goran Čegar, koordinator SAS za atletska takmičenja izvan stadiona. Skupu će se iz sedišta Evropske atletike putem video linka obratiti Marko Vasić direktor za trčanje Evropske atletike koji će učesnike upoznati sa aktivnostima koje slede u naredne dve godine, Evropska trkačka biznis konferencija 2024. godine i Evropsko prvenstvo u trčanjima 2025. godine. Organizatorima će tokom skupa biti omogućeno da daju svoje mišljenje i predloge, na osnovu kojih će se na kraju doneti određeni zaključci, koji bi trebalo da doprinesu povećanju kvaliteta atletskih događaja izvan stadiona u Republici Srbiji.

Po završetku radnog dela predviđena je podela poklon startnih brojeva organizatorima atletskih događaja izvan stadiona za učešće na 4. Jagodinskom polumaratonu, nedelja 03.09.2023. godine (polumaraton i trka na 10 km), koje je Grad Jagodina i organizator trke obezbedio za sve učesnike skupa koji budu hteli da nastupe. Nakon podele brojeva druženje oranizatora nastaviće se na zajedničkoj večeri.
Treba napomenuti da je Srpski atletski Savez u saradnji sa Gradom Jagodinom i organizatorom Jagodinskog maratona, obezbedio za po jednu osobu iz svake organizacije: besplatan smeštaj, ishranu i besplatnu startninu za učesnike skupa za učešće na 4 Jagodinskom polumaratonu i da je ovo drugi skup na istom mestu, prvi susret realizovan u martu 2019. godine

U proteklih nekoliko godina napravljen je veliki iskorak u uređenju atletskih trka izvan stadiona. Ekspanzija razvoja trka je privremeno zaustavljena tokom pandemije, ali se polako vraća u normalu, i jedan od zadataka skupa je da se razgovara o posledicama koje je izazvala globalna kriza tokom trajanja Korone. Takođe u proteklih pet godina urađeno je merenje i sertifikovanje najvećeg broja staza na teritoriji cele R. Srbije (48 staza u 26 gradova) koje su izvršili zvanični merioci AIMS i Svetske atletike.

Program skupa možete preuzeti ovde.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Statistika u Nacionalnom sportu RS

Kalendar Takmičenja 2024

Publikacija SAS 2023

Razno

  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • hbc-ns

Medijski prijatelji SAS

  • Baner
  • Radio S
  • Radio S