GRADSKO FINALE BRZINOM DO ZVEZDA

Srpski atletski savez zajedno sa svojim tehničkim partnerom Beogradskom asocijacijom za školski sport uz pokroviteljstvo kompanije Yettel, organizovao je Yettel finale grada Beograda u sklopu 8.ciklusa projekta Brzinom do zvezda.

Zadovoljstvo da otvore takmičenje pripalo je Direktorki komunikacija i održivog razvoja iz kompanije Yettel, Mariji Vujanic, Sekretarki za sport i omladinu grada Beograda Dragani Belojević i direktoru Srpskog atletskog saveza Slobodanu Brankoviću.

Gost iznenađenja, koji je i sam bio iznenađen ambijentom ovog dečijeg spektakla bio je zamenik gradonačelnika gospodin Goran Vesić, koji je ujedno bio i starter jedne od kvalifikacionih trka dečaka.

Najbolji sa najboljima dečaci i devojčice (uzrasta 3 i 4 razreda) koji su bili finalisti na svojim opštinskim takmičenjima imali su priliku da se na jednom predivnom događaju uživaju i pokušaju da izbore plasman na veliko Yettel super finale.

U trkama na 50m nadmetalo se 245 najbržih mališana (u obe konkurencije) sa svih 17 beogradskih opština. Ambijent samog takmičenja u mnogome su ulepšale i radionice i igraonice naših prijatelja i partnera (Kompanije Yettel, Revita, True Story i Lactalis ) koji su dali sve od sebe da ovo takmičenje deci ostane dugo u sećanju i da se svi osećaju kao pobednici. Primetna je bila trema kod dosta mališana ali su pokušavali to da sakriju i daju sve od sebe da stignu bar do polufinala i izbore željeni plasman na VELIKO FINALE.

Onih 32 najsrećnijih i najbržih koji su izborili plasman na YETTEL SUPER FINALE  postigli su zahvaljujući svojim brzinskim sposobnostima i vremenima koja im je izmerila oficijalna elektronika Srpskog atletskog saveza I koji će imati to zadovoljstvo da se nadmeću da jos 400 dečaka i devojčica iz 6 regiona Republike Srbije.

Šampioni Beograda, 8 ciklusa Yettel brzinom do zvezda za školsku 2021/2022 postali su Jelena Živković (2011) iz OŠ ”Petar II Karađorđević sa opštine Vračar kod devojčica, dok je najbrži dečak Aleksa Lukač (2011) iz OŠ Momčilo Živojinović iz Mladenovca.

Slučajnost ili ne kao i prošle godine šampionski pehari su ”otišli” na iste opštine samo što su pobednici bili suprotnih polova. a prošlogodišnji šampioni Milica Jovanović (Mladenovac) i Matija Aleksić (Vračar) bili su naši dragi gosti i promoteri ove manifestacije.

Čak 92 nagrade podeljene su na ovom takmičenju, na osnovu uspeha i rezultata u sva tri kruga takmičenja. Za 32 polufinalista (16 dečaka i 16 devojčica) kompanija True story obezbedila je po slatki – zdravi slatkiš, a beogradska asocijacija je podelila robne pakete iz svog asortimana.

Finalisti 8 dečaka i 8 devojčica su nagrađeni sa poklon paketima našeg oficijalnog partnera kompaije Revita.

Drugoplasirani i trećeplasirani dečaci i devojčice nagrađeni su sa robnim nagradama našeg generalnog pokrovitelja kompanije Yettel.

A šampioni, kao na najvećim sportskim manifestacijama – glavna nagrada smart sat kompanije Yettel, robne nagrade od iste a posebna nagrada uz pehar šampiona je vaučer za letnji kamp dar beogradske asocijacije.

Da je kompanija Yettel uspešna i društveno odgovorna pokazala je na jednom primaru – obezbedila je nagrade i za TIM Brzinom do zvezda koji aktivno priprema organizuje i sprovodi aktivnosti i takmičenja projekta prethodne dve ipo godine.

Ulaganje i davanje deci je ulaganje u buducnost i zdraviju naciju. Srpski atletski savez ce se truditi da u budućnosti ovaj projekat podigne za lestvicu više i pruži jos  veća zadovoljstva deci Beograda i cele Srbije.

Fotografije se nalaze na sledećem linku.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Statistika u Nacionalnom sportu RS

Kalendar Takmičenja 2024

Publikacija SAS 2023

Razno

  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • hbc-ns

Medijski prijatelji SAS

  • Baner
  • Radio S
  • Radio S