Najbolji atletičari Srbije ovog vikenda u Kraljevu – Milica Emini ponovo do državnog rekorda

Nakon uspešno završenog Balkanskog prvenstva proteklog vikenda, ovog je održano Prvenstvo Srbije za seniore/ke i Prvenstvo Srbije u višebojima za mlađe juniore/ke u atletici u Kraljevu.

Preko 200 atletičara je takmičilo u 41 disciplini.

Takmičenje je otvorio Dane Korica, potpredsednik Srpskog atletskog saveza i pomoćnik gradonačelnika za sport grada Kraljeva, Miloš Simović.

Prvi dan takmičenja obeležio je državni rekord Milice Emini (VNS) u trci na 100 m prepone i to rezultatom ispod 13 sekundi. Nakon što je prethodni vikend oborila državni rekord star 14 godina i istrčala trku za 13.15s, ove subote Milica je letela i trku istrčala za 12.99s.

– Osećaj je nerealan. Kada biste me pre nekoliko godina pitali šta je moja želja, rekla bih da istrčim trku ispod 13 sekundi i eto; uspela sam sada – rekla je Emini posle novog sjajnog rezultata.

Pored Milice, lični rekord istrčala je i Anja Lukić (OAK) koja je trku završila na drugom mestu sa 13.13s.

U bacanju koplja pobedila je Marija Vučenović (VNS) rezultatom 58.88m.

Boško Kijanović (OAK) pobedio je u trci na 400m sa 45.74s, dok je u ženskoj konkurenciji prvo mesto zauzela Maja Ćirić (ATB) sa 53.00s.

Aleksa Kijanović (OAK) prvak je države u disciplini 100m rezultatom 10.49s, dok je pobednica u seniorskoj konkurenciji Milana Tirnanić (CZB) sa 11.51s, dok je Ivana Ilić (PBG) trku završila na drugom mestu sa 11.52s.

Strahinja Jovančević (CZB) pobedio je u skoku udalj skokom iz pete serije od 7.88m, dok je drugi bio Lazar Anić (RKG) sa 7.86m.

U bacanju kugle šampion Srbije je Armin Sinančević (CZB) koji je imao samo dva ispravna hica i to u četvrtoj seriji 20.39m i u šestoj seriji 20.41m,  dok je Asmir Kolašinac (OAK) bio drugi rezultatom  20.38m.

Slavko Stević (SSM) pobedio je u skoku uvis, novim ličnim rekordom 2.25 m.

Drugi dan državnog prvenstva za seniore/ke i za juniore/ke u višeboju obeležio je još jedan državni rekord.

Luka Tomić (MLZ) postavio je novi nacionalni rekord u desetoboju za mladje juniore koji sad iznosi 6459 bodova. Prethodni rekord bio je u vlasništvu Marka Beljanskog iz 2021. godine i iznosio je 6458 bodova.

Angelina Topić (TJB) dvostruka je prvakinja države i to u skoku udalj rezultatom 6.58 m i u skoku uvis rezultatom 1.90 m.

Boško Kijanović (OAK) pobedio je u trci na 200 m sa 21.00 s, dok je u ženskoj konkurenciji prvakinja države postala Ivana Ilić (PBG) rezultatom 23.59 s.

Dimitrije Novaković (MLZ) pobedio je u troskoku daljinom od 14.72 m.

Sava osiguranje je zvanično osiguranje Srpskog atletskog saveza i podržava naše atletičare na svakom takmičenju.

Sve rezultate možete naći na sledećem linku – https://serbia.opentrack.run/sr-latn/x/2023/SRB/23ps-sen/event/ .

Sve fotografije sa takmičenja možete naći na našoj facebook stranici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Statistika u Nacionalnom sportu RS

Kalendar Takmičenja 2024

Publikacija SAS 2023

Razno

  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • hbc-ns

Medijski prijatelji SAS

  • Baner
  • Radio S
  • Radio S