Anić osmi na svetu, Boško deseti…završen I dan Svetskog atletskog prvenstva

Drugi deo dana Prvenstva Sveta u dvorani koje se održava u glavnom gradu Srbije obeležila je polufinalna trka Boška Kijanovića na 400 m, kao i finale skoka udalj, bacanja kugle, trke na 60 m i petoboja.

Boško Kijanović dao je sve od sebe, u jednom danu uspeo je da istrči dve trke ispod 47 sekundi I učini Srbiju ponosnom. Nije dospeo do finala, ali je naš Boško deseti na svetu sa 46.87 s (rezultat iz polufinala).

“Dve trke u jednom danu, to je strašno, surovo i teško. Uspeo sam da istrčim ispod 47 i da budem kompetentan što je neverovatno nakon povrede koju sam imao. Veoma sam zahvalan podršci koju sam imao, publika je neverovatna. Jedna od najbitnijih stvari u atletici je dobra konkurencija, a koja je bolja nego ova svetska koju sam imao. Uvek vuče i dobre rezultate”, rekao je Boško.

Lazar Anić leteo je na krilima publike koja ga je bodrila tokom svih šest serija, on je u finalu skoka udalj zauzeo osmo mesto sa najboljim rezultatom postignutim u šestoj seriji od 7.92 m. Prvak sveta postao je Grk Miltiadis Tentoglu rezultatom od 8,55 m, što je ujedno I njegov najbolji rezultat ove sezone, srebro ide u Švedsku za koju je Tobijas Montler skočio nacionalni rekord od 8.38 m, a bronzu je osvojio Markis Dendi iz Amerike sa 8,27 m.

Spektakularna trka vidjena je  na 800 metara kod dama u petoboju nakon koje smo dobili novu svetsku šampionku! Nor Vidts iz Belgije je pobedila i u ovoj disciplini, uzela 982 bodova (2:08,81) i uzela prvo mesto u generalnom plasmanu.

Ukupno, Nor Vitds je osvojila 4.929 bodova za zlato, Adrijana Suvek je srušila nacionalni rekord Poljske sa 4.851 bodom i osvojila je srebro, a Kendal Vilijams je osvojila 4.680 bodova i bronzu.

“Ovo je ludo! Prošle godine sam očekivala medalju u Torunu (na Evropskom prvenstvu) i osvojila sam srebro što je bilo ludo. Sad sam svetska prvakinja što je još ludje! Ne znam šta bih rekla. Osećala sam se dobro celu zimu, a danas je sve išlo glatko. Mislim da sam postavila novi nacionalni rekord zbog čega sam takodje vrlo srećna”, rekla je Nor Vitds.

U bacanju kugle zlato je uzela Oriol Dongmo iz Portugala sa 20,43 metara. Čejs Ili sa 20,21 metara je srebrna, a Džesika Šilder iz Holandije sa 19,48 metara osvojila je bronzu.

Muđinga Kambuđi je najbrža žena sveta! Švajcarska takmičarka je bila najbrža u trci na 60 metara sa neverovatnim rezultatom od 6.96. Ovo je rezultat sezone i četvrti svih vremena! Tako je posle bronze iz Birmingema sada u Beogradu došla do zlata! Druga je Mikiah Brisko sa 6.99 iz Amerike, dok je bronzu osvojila Baribet Sent Prajs sa 7.04.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Statistika u Nacionalnom sportu RS

Kalendar Takmičenja 2024

Publikacija SAS 2023

Razno

  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • hbc-ns

Medijski prijatelji SAS

  • Baner
  • Radio S
  • Radio S