PRVENSTVO SRBIJE U POLUMARATONU ZA SENIORE I SENIORKE – Sjajne trke i pobede Đure Borbelja i Teodore Simović

Kruševac je danas (nedelja 13.3.2022.) bio domaćin pojedinačnog Prvenstva Srbije u polumaratonu, koji je održan u okviru 7. Kruševačkog polumaratona. Izuzetno kvalitetno i masovno prvenstvo Srbije koje je okupilo 57 takmičara i takmičarki (46 muškaraca i 11 žena) iz 30 srpskih atletskih klubova. Takmičenje je održano po izuzetno lepom vremenu, idealnom za trčanje, koje je omogućilo da veliki broj takmičara obori svoje lične rekorde.

U muškoj konkurenciji u sjajnoj finiš trci slavio je član AK Apatin Đuro Borbelj, sa novim ličnim rekordom 1 sat 07 minuta i 48 sekundi, ispred Ognjena Stojanovića iz Beogradskog trkačkog kluba koji je sa tri sekunde zaostatka sa rezultatom 1:07:52 osvojio vicešampionsku titulu, dok je treće mesto i bronzano odličje osvojio Strahinja Trakić iz Atletskog kluba Šumadija Kragujevac, sa rezultatom 1:12:10.

U ženskoj konkurenciji ubedljivu pobedu i šampionski titulu osvojila je članica Novog Pazara Teodora Simović sa rezultatom 1 sat 15 minuta i 52 sekundi, ispred članice AS 023 Zrenjanin Biljane Kiradžieve (1:21:03) koja je oborila lični rekord i trećeplasirane Nore Trklja Boca iz AK Crvena Zvezda (1:24:46), koja je takođe ostvarila svoje najbolje vreme.

Izjava Đure Borbelja:
Ovo je moja trka života, drago mi je da sam slavio i ostvario lični rekord. Zahvaljujići sjajnoj trci Ognjena Stojanovića koji je sa mnom trčao od prvog metra do finiša istrčao sam odlično vreme i po prvi put postao prvak Srbije u polumaratonu. Organizacija Prvenstva je bila na najvišem nivou.

Izjava Teodora Simović:
Drago mi je zbog povrataka i posle druže vremena sam trčala na nivou ličnog rekorda, nadam se da će uskor biti i novi lični rekord u ovoj disciplini, kao i u ostalim terkam akoje planiram da istrčim na stazi. S obzirom da sam ja 4 puta pobednik Kruševačkog polumaratona i rekoreder staze organizacija i celokupna atmosfera mi izuzetno prijaju.+

Izjava Gorana Čegara – tehničkog delegata Srpskog atletskog Saveza:
Sjajna atmosfera na današnjem događaju, koji je realizovan u predivnom ambijentu Grada Kruševca. Organizator Prvenstva Srbije za seniore i seniorke AK Maratona Kruševac u potpunosti je ispunio očekivanja i pomogao da se atletika promoviše na najbolji način. Prvenstvo je proteklo na izuzetno kvalitetnom nivou bez problema. Ostvareni su odlični rezultati Sigurno je da je sport pobedio i da su trkači uživali u događaju. Grad Kruševac na čelu sa gradonačelnicom Jasminom Palurović dao je punu podršku realizaciji Prvenstva Srbije.

Izjava Gradonačelnika Kruševca Jasmine Palurović:
Drago mi je da je SAS dao poverenje i dodelio organizaciju Prvenstva Srbije Gradu Kruševcu. Učinili smo sve da ovo takmičenje protekne u najboljem mogućem redu, da omogućimo vrhinskim atletičarima, a i rekreativcima da prisustvuju ovakvom jednom vrhunskom događaju. Verujem da će svi trkači i uečasnici poneti jednu lepu sliku iz Kruševca koja će omogućiti promociju sporta posebno atletike, i da ćemo uticati na dosta mladih da budu deo sportske i trkačke zajednice. Grad Kruševac će uvek biti na raspolaganju Srpskom atletskom Savezu u organizaciji atletskih prvenstava.

Suđenje na takmičenje u sprovele su licencirane sudije iz sudijske organizacije AK Kruševac iz Kruševca. Tehnički delegat SAS bio je Goran Čegar, dok je ulogu glavnog sudije na takmičenju obavljao Goran Begović.

Sava osiguranje je zvanično osiguranje Srpskog atletskog saveza.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Statistika u Nacionalnom sportu RS

Kalendar Takmičenja 2024

Publikacija SAS 2023

Razno

  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • hbc-ns

Medijski prijatelji SAS

  • Baner
  • Radio S
  • Radio S