Intervju sa Strahinjom Jovančević

Kako na tebe utiče ovaj karantin?

– Pa na početku je uticao u svakom smislu, pre svega mentalno pa onda fizički, ali onda sam se “presabrao” i počeo da živim u skladu sa okolnostima. Ne kažu za džabe, živ se čovek na sve navikne.

 

Kako si se osećao kada si saznao da su Olimpijske igre odložene za sledeću godinu? 

– Olimpijske igre su nešto posebno, to nije samo takmičenje, to je san, to je istorija, to je stil i filozofija života. Ozbiljna je stvar kad se tako nešto odloži, ali sreća je ipak da nisu otkazane. S obzirom da nisam imao normu iskren da budem nije me to toliko razočaralo to pomeranje OI, više me je npr. razočaralo što se norme neće važiti ako ih ostvarimo ovog leta.

 

Šta radiš u toku jednog karantinskog dana? Neki savet za druge ljude? 

– Spremam razna jela, uživam i eksperimentišem u kuhinji. Radim obavezno improvizovane treninge. Savetujem ljudima da naprave neku svoju novu rutinu, jer ona je jako važna. Iako smo svi u svojim domovima, mi nismo više i u svojim komfornim zonama, zato moramo da pronađemo neku novu zonu i neke nove rutine i da ih se držimo.

 

Šta je to što ti daje motivaciju u sportu? 

– Generalno: upeh, sreća, radost ljudi oko mene, i najvažnije ljubav i strast prema sportu; a specifično motivaciju mi donose velika takmičenja, ona mi daju smisao i cilj mojih treninga.

 

Koje takmičenje je imalo najveći uticaj na tvoju karijeru?

– Definitivno, EP u Glasgow-u 2019. Spomenuo bih i IAAF World Challenge u Zagrebu gde sam još 2014. imao prvi put prilike da nastupam sa najvećim zvezdama svetske atletike.

 

Da li si počeo da razmisljas o zivotu nakon atletike? 

– Uvek imam paralelno život pored atletike. Obzirom da sam apsolvent Ekonomskog fakulteta u Beogradu očekujem da će mi karijera ići u smeru te branše posle atletske karijere, ali sad ne razmišljam mnogo o životu nakon atletike, jer ovde je još uvek lepo.

 

Šta je prvo što ćeš uraditi kad se ukine vanredno stanje?

– Da odem da istrčim na atletskoj stazi neke opake deonice (koje inače uopšte ne volim), a najviše bih voleo da to baš bude na nekim pripremama.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kalendar atletskih takmičenja izvan stadiona u Republici Srbiji u 2023. Godini

Statistika u Nacionalnom sportu RS

Kalendar Takmičenja 2024

Publikacija SAS 2023

Razno

  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • hbc-ns

Medijski prijatelji SAS

  • Baner
  • Radio S
  • Radio S