Početak sezone koji obećava

 

Na Trofeju Beograda za mladje juniore/ke koji je održan ovog vikenda na Vojnoj akademiji ostvareni su sjajni rezultati srpskih atletičara.

Ivana Ilić istrčala je normu za EYOF na 100m, sa rezultatom 12.22. Ove godine će se EYOF za mladje juniore/ke održati u Mađarskoj od 26. do 30.jula.

Katarina Sekulić uspela je da istrči čak dve norme, na 200m i na 400m i to za čak dva takmičenja, za Svetsko prvenstvo za mladje juniore/ke i za Evropsko prvenstvo za starije juniore/ke. Ona je deonicu od 200m istrčala za 24.86s, i time sebi obezbedila mesto u timu za reprezentaciju na SP za mladje juniore/ke koje se održava od 12. do 16.jula u Keniji. Trku na 400m istrčala je za 55.61sekund, što je ujedno ostvarena norma i za SP U18 i za Evropsko prvenstvo U20, koje će se održati u Italiji od 20. do 23.jula.

“Dobro odradjena trka, očekivala sam taj rezultat iz trke u trku sam sve išla bolje i bolje, ovo je tek treća trka i tako dobro vreme. Prezadovoljna sam za sad, a za dalje očekujem još bolja vreme. Bili smo na petnaestodnevnim pripremama u Baru gde smo imali sve uslove za ovakve rezultate, tek sad slede završne pripreme i onda Svetsko i Evropsko prvenstvo gde očekujem visoki plasman”, rekla je Katarina.

Aleksa Kijanović istrčao je sjajnu trku na 100m i zabeležio rezultat od 10.59 sekundi, čime je ostvario normu za Evropsko prvenstvo za mladje seniore/ke koje se održava od 13. do 16.jula u Poljskoj.

“Očekivao sam ovaj rezultat i spremali smo se za to. Vremenski uslovi su mi išli na ruku za razliku od praktično cele prošle sezone. Sada kada je norma ispunjena mogu mnogo rasterećenije da trčim i mozda pokušam da napadnem i normu na 200 metara kao i da istrčim što bolji rezultat na 100 do samog Evropskog prvenstva”, rekao je Kijanović.

Jos jedan dobar rezultat ostvario je Aleksandar Grnovic koji je takmicio u viseboju na Prvenstvu Srbije i  sakupio 7177 bodova, što je bilo blizu norme za EP za mladje seniore/ke.

Još jedan odličan rezultat zabeležio je Elzan Bibić koji je pobedio u trci na 10.000m na Prvenstvu Srbije sa 30:32,85, što je ujedno ostvarena norma za EP za starije juniore/ke.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kalendar atletskih takmičenja izvan stadiona u Republici Srbiji u 2023. Godini

Statistika u Nacionalnom sportu RS

Kalendar Takmičenja 2024

Publikacija SAS 2023

Rezultati po starosnim kategorijama 2023

Razno

  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • hbc-ns

Medijski prijatelji SAS

  • Baner
  • Radio S
  • Radio S