15. PRVENSTVO BALKANA U PLANINSKOM TRČANjU Vučje

Republika Crna Gora, Grad Nikšić i Atletski savez Crne Gore ovog vikenda biće domaćini 15. Prvenstva Balkana u planinskom trčanju, koje se održava na prostoru Skijaškog centra Vučje kod Nikšića.

Seniori, seniorke, juniori i juniorke iz sedam Balkanskih zemalja (Crna Gora, Severna Makedonija, Rumunija, Bugarska, Slovenija, Turska i Srbija) boriće se za titule najboljih u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji.

Reprezentacija Srbije na Prvenstvu Balkana odabrana je na osnovu rezultata na Prvenstvu Srbije u planinskom trčanju, koje je održano na Bukulji, 30. aprila 2023. godine i čine je:

 

Juniorke:

  1. Tanja Antić (Dubočica Leskovac)
  2. Milica Bunčić (Tamiš Pančevo)
  3. Tijana Đorđević (Lazrevac)

 

Juniori:

  1. Stevan Novković (Lazarevac)
  2. Strahinja Stevšić (Dinamo Pančevo)
  3. Aleksa Jović (ČAAK Čačak)

 

Seniorke:

  1. Nevena Jovanović (ČAAK Čačak)
  2. Aleksandra Kostadinović (Srem Sremska Mitrovica)
  3. Jagoda Stolić (ČAAK Čačak)

 

Seniori:

  1. Stefan Tovilović (Mladost Užice)

Treneri reprezentacije Srbije na prvenstvu su Slavko Kuzmanović (Mladost Užice) i Bojan Komlenić (Srem Sremska Mitrovica)

Ceremonija otvaranja predviđena je za 09.30 časova, ispred Hotel Vučje. Prve će na start juniorke na 6 kilometara (3 kruga po dva kilometra sa visinskom razlikom  +430/-430 metara) koje startuju u 10,00 časova, nakon njih će na start juniori koji će trčati istu deonicu i njihova trka je predviđena za 11,00 časova, tačno u podne na startu će se pojaviti seniorke koje očekuje trka na 10 kilometara (5 krugova sa visinskom razlikom +715m/-715 metara) i za kraj je predviđena trka seniora na 12 kilometara (6 krugova, +860/-860 metara). Proglašenje pobednika predviđeno po završetku takmičenja u 15,00 časova. Tehnički Delegat Balkanske atletske Federacije na Prvenstvu Balkana je Goran Čegar.

Prvenstvo Balkana u planinskom trčanju je prvo balkansko prvenstvo pod vođstvom novog rukovodstva ABAF, predsednika Slobodana Brankovića i generalnog sekretara Predraga Momirovića, koji će biti Nikšiću tokom realizacije prvenstva.

Tehničko uputstvo možete preuzeti ovde.

Startnu listu možete preuzeti ovde.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kalendar atletskih takmičenja izvan stadiona u Republici Srbiji u 2023. Godini

Statistika u Nacionalnom sportu RS

Kalendar Takmičenja 2024

Publikacija SAS 2023

Razno

  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • hbc-ns

Medijski prijatelji SAS

  • Baner
  • Radio S
  • Radio S